Course: Forrett

Toast med kantareller

Toast med kantareller

Det er soppår i år, og hvis du er skikkelig heldig har du en skog å gå på sopptur i. Hvis ikke finnes det kanskje et Bondens marked med en soppselger i nærheten, eller eventuelt en leverandør av sopp til din nærmeste Reko-Ring*. Les mer...

Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Har du noen gang havnet i grønnkålfella? Den som er sånn: «Grønnkål er sunt, det burde jeg spise mer av», og så kjøper du ei pakke på butikken og bruker noen stilker, og så blir resten liggende i kjøleskapet til både bladene og samvittigheten din begynner å gulne …? Les mer...

Vegansk blomkålsuppe

Vegansk blomkålsuppe

Blomkålsuppe er en velkjent middagsrett for mange nordmennesker. Denne varianten er superenkel og selvsagt vegansk, og er en av rettene jeg anbefaler hvis du skal ha veganere eller noen med matallergi på besøk. Les mer...

Sitrussalat med spinat og kremet balsamico

Sitrussalat med spinat og kremet balsamico

Skal du spise sterk eller kraftig krydret mat? Da kan denne friske og syrlige sitrusssalaten skape en perfekt balanse til måltidet ditt. Les mer...

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.

Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).

Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.

Bon appétit! Les mer...

Rødbet- og linsesalat

Rødbet- og linsesalat

En nydelig forrett eller tilbehør på et tapasbord. Legger du til quinoa blir det en proteinrik og fullverdig lunsj.
Les mer...

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette.

En inder ville kanskje ledd seg skakk hvis jeg serverte dette og kalte det pakora. Men det er litt misvisende å kalle det burgere også. Og kaker? Nei, det blir liksom bare feil.
Les mer...

Lompelunsj … igjen

Lompelunsj … igjen

Jeg blir ikke lei av å finne på nye varianter av lompelunsj. For tida bruker jeg de store speltlompene fra Ola-lompa (Rema1000). Jeg digger å bare kunne døtte innpå tre stykker rett etter trening. Eller spise til kvelds. Eller til middag hvis jeg har dårlig tid. Da må jeg kanskje ha fire … eller fem. Noe sånt.
Les mer...