Curry med gule erter

Curry med gule erter

Jeg prøver hele tida å utfordre meg sjøl med å spise så kortreist som mulig. Når man har et plantebasert kosthold er bønner, erter og linser en viktig bestanddel i kosten, men mange av disse godsakene har reist veldig langt. Det har derimot ikke tørka gule erter.

De kan kjøpes på helt vanlige matbutikker, og hvis de ikke er skandinaviske, er de i det minste lagd i Europa. Hvis du synes det høres helt sykt ut å lage curry på gule erter, så forstår jeg det. Men det er verdt forsøket. Og du kan naturligvis bruke linser eller andre typer belgfrukter, hvis du heller foretrekker det.

Denne oppskriften krever noen innkjøp som skiller seg fra det man vanligvis handler, men hvis man ønsker å gå over til et plantebasert kosthold er det etter min mening helt essensielt å ha i kjøleskapet. Et plantebasert kosthold krever ekstra tilsetning av umami, sånn som næringgjær, tamari/soyasaus og soppekstrakt. Dette for å få den her følelsen når man spiser: Dæggærn, det der smakte godt.

Skriv ut

Curry med gule erter

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

60 minutter

Totaltid

9 timer

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

8 timer

Lagetid

60 minutter

Totaltid

9 timer

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok de bløtlagte ertene i ca. 45 minutter og skyll dem i kaldt vann. Hvis du tenker at det lukter kokte gule erter, så har du helt rett. Men curryen kommer ikke til å smake ertesuppe, jeg lover.
  2. Steik løk i litt olje i en kjele på middels varme til løken faller litt sammen og blir blank. Ha så i hvitløk og steik i ytterligere to minutter.
  3. Ha i selleri og ingefær og steik i to minutter. Rør ofte og pass på at det ikke svir seg.
  4. Ha i de grovhakkede tomatene og la putre under lokk mens du gjør klar ertene. Ertene skal stavmikses eller kjøres i kjøkkenmaskin til du har en jevn puré.
  5. Ha pureen i kjelen, sammen med vann, kokosmelk og krydder. Merk at hvis du dropper soppekstrakt, næringsgjær og tamari/soyasaus så vil du få en curry med mye mindre umami. Den vil smake tamt og oppleves noe kjedelig.
  6. Ha den ferske korianderen i til slutt og smak til med salt. Server med ris og nanbrød hvis du ønsker å "spe" den ut.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.