Fattigmannspesto

Fattigmannspesto

Jeg var på kurs på Ringerike folkehøgskole for noen uker tilbake – ikke for å lære å lage mat, men for å være på kurs for nye lærere. (Hurra for det, jeg har fått meg en liten bi-jobb som skrivelærer på forfatterlinja på en folkehøgskole!)

Men på kurset på Ringerike fikk jeg servert noe de kalte fattigmannspesto, og det var så rått godt! Her er min oppskrift. Merk at den kan varieres med både næringsgjær og fersk basilikum.

Skriv ut

Fattigmannspesto

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Totaltid

5 minutter

Porsjoner

glass

Ingredienser

Totaltid

5 minutter

Porsjoner

glass

Ingredienser

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Hvis du bruker soltørka tomat som allerede ligger i olje kan du bruke litt mindre olje enn det som står i oppskriften.
  2. Kjør alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin til ei jevn masse. Du trenger ikke mange sekunda for å lage denne pestoen. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, men derimot stavmikser, kan du også bruke det. Ha i så fall alle ingrediensene i et glass med høye kanter og pulser til du har fått ei jevn masse. Kjør litt forsiktig mot slutten hvis du liker litt chunks, sånn som meg.
  3. Som nevnt i innledningen kan du ha i litt næringsgjær og fersk basilikum for å gjøre den litt mer fancy. Men det trengs ikke for å få kjempegod smak. Smaker nydelig på ferskt surdeigsbrød eller på pasta.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.