Grønn curry med tofu

Dette er ei oppskrift som er gøyal å kunne. Den krever litt tid og omtanke, men dæggærn så godt det smaker!

Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Grønn currypaste
- 2 stilker sitrongress finhakket
- 2 ss malt koriander
- 4 ts spisskummen
- 125 g sjalottlauk/rødløk finhakket
- 30 g fersk koriander (1 stor potte = 30 g)
- 25 g fersk basilikum (0,5 potte = 25 g)
- 15 g ingefær finhakket
- 10 g grønn chilli uten frø hvis du ikke liker skikkelig brennsterk mat (1 chilli = 10 g)
- 1 ts limesaft
- 1 ss agavesirup
- 4 ss tamari
- 2 dl kokosmelk
Gryta
- 150 g søtpotet i terninger
- 6 dl kokosmjølk
- 1 terning umamibuljong kan erstattes med vanlig grønnsaksbuljong
- 250 g squash i kvartmåner
- 75 g rød paprika i gode biter
- 300 g tofu
- 2 laurbærblad
- 4 dl vann
- himalayasalt eller annet bergsalt for å unngå eventuelle miljøgifter. Smak til med!
Ris
- 4 dl jasminris Jasminris er litt mer sticky enn basmatirisen, og blander seg dermed ikke så lett sammen med curryen. Det er ikke meksikansk gryte vi vil ha.
- 6 dl vann
- 1 ts himalayasalt
Ingredienser
Grønn currypaste
Gryta
Ris
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 4.75 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Søtpotet
- Sett ovnen på 200 grader og kutt søtpotet i terninger. Bak dem i ovnen i ca. 15 min.
Grønn Currypaste
- Kutt alle grønnsakene som skal i gryta og gjør klart alle ingrediensene til currypasten.
- Kjør ingrediensene til currypasten i en blender. For at currypasten skal blendes på best måte, har vi ingrediensene oppi i denne rekkefølgen: urter, krydder, vått.
Ris
- Tilbered risen som anvist på pakka.
Gryta
- Sett ei gryte/stor kjele på middels varme og ha i kokosmelk. Ha i currypasten og buljongterning, og gi det et oppkok. Rør ofte så det ikke svir seg.
- Ha i alle grønnsakene, de bakte søtpotetene og tofuen i gryta.
- Hell over vann og ha i laurbærblad. Kok opp.
- Når det har kokt opp, skrur du ned varmen til lav og lar alt småkoke til risen er klar, ca. fem til ti minutter. Koker den for lenge mister den fargen, blir for tykk, og grønnsakene blir vasne.
- Hvis gryta er for tam, smak til med salt/tamari. Mangler den sødme, har du i litt mer agavesirup eller basilikum. Biter ikke gryta nok på tunga, ha i noen chillifrø eller tørka chillipulver.
Notater
Det er de grønne ingrediensene i currypasten som lager den fine grønne fargen på gryta, så ikke erstatt dem med andre farger hvis du ønsker en autentisk feel.
Author: HeleneGuaker