Grønn curry med tofu

Grønn curry med tofu

Dette er ei oppskrift som er gøyal å kunne. Den krever litt tid og omtanke, men dæggærn så godt det smaker!

Skriv ut

Grønn curry med tofu

Grønn curry med tofu
Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Grønn currypaste
Gryta
Ris
  • 4 dl jasminris Jasminris er litt mer sticky enn basmatirisen, og blander seg dermed ikke så lett sammen med curryen. Det er ikke meksikansk gryte vi vil ha.
  • 6 dl vann
  • 1 ts himalayasalt

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Grønn currypaste
Gryta
Ris
  • 4 dl jasminris Jasminris er litt mer sticky enn basmatirisen, og blander seg dermed ikke så lett sammen med curryen. Det er ikke meksikansk gryte vi vil ha.
  • 6 dl vann
  • 1 ts himalayasalt
Grønn curry med tofu
Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Søtpotet
  1. Sett ovnen på 200 grader og kutt søtpotet i terninger. Bak dem i ovnen i ca. 15 min.
Grønn Currypaste
  1. Kutt alle grønnsakene som skal i gryta og gjør klart alle ingrediensene til currypasten.
  2. Kjør ingrediensene til currypasten i en blender. For at currypasten skal blendes på best måte, har vi ingrediensene oppi i denne rekkefølgen: urter, krydder, vått.
Ris
  1. Tilbered risen som anvist på pakka.
Gryta
  1. Sett ei gryte/stor kjele på middels varme og ha i kokosmelk. Ha i currypasten og buljongterning, og gi det et oppkok. Rør ofte så det ikke svir seg.
  2. Ha i alle grønnsakene, de bakte søtpotetene og tofuen i gryta.
  3. Hell over vann og ha i laurbærblad. Kok opp.
  4. Når det har kokt opp, skrur du ned varmen til lav og lar alt småkoke til risen er klar, ca. fem til ti minutter. Koker den for lenge mister den fargen, blir for tykk, og grønnsakene blir vasne.
  5. Hvis gryta er for tam, smak til med salt/tamari. Mangler den sødme, har du i litt mer agavesirup eller basilikum. Biter ikke gryta nok på tunga, ha i noen chillifrø eller tørka chillipulver.

Notater

Det er de grønne ingrediensene i currypasten som lager den fine grønne fargen på gryta, så ikke erstatt dem med andre farger hvis du ønsker en autentisk feel.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.