Grønnkålsuppe

Har du noen gang havnet i grønnkålfella? Den som er sånn: «Grønnkål er sunt, det burde jeg spise mer av», og så kjøper du ei pakke på butikken og bruker noen stilker, og så blir resten liggende i kjøleskapet til både bladene og samvittigheten din begynner å gulne …?
Den fella har i hvert fall jeg havna i en hel del ganger. Og i dag måtte jeg bare finne på noe smart. Det ble ei kjempegod og supersunn grønnkålsuppe. Nå er jeg mett i magen og grønnkålsamvittigheten er skinnende grønn.

Stemmer: 17
Rating: 4.53
Deg:
Rating: 4.53
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
20 minutter |
Porsjoner |
små porsjoner
|
Ingredienser
- 80 g gul løk skivet
- 1 ss solsikkeolje eller annen olje egnet for steiking
- 30 g hvitløksfedd grovhakket (30 g = ca. 5 fedd)
- 7 dl vann
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 stk buljong jeg anbefaler Umamibuljong fra Helios, kjøpes på helsekost.
- 100 g grønnkålblader renset og vasket
- 120 g brokkoli
- 1 dl havrefløte jeg bruker iMat fra Oatly. Kjøpes på de fleste matbutikker.
- 1 krm pepper
- 2 ss næringsgjær
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 17
Rating: 4.53 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Steik løk i 5-7 minutter på middels varme i en kjele.
- Ha i hvitløk.
- Rens og vask grønnkålen.
- Ha vannet i kjelen sammen med salt og buljong.
- Når vannet koker har du i grønnkål og brokkoli. Kok i ca. 5 minutter.
- Bruk stavmikser og mos suppa til den blir jevn. Ha i fløte, næringsgjær og pepper. Smak til med salt.
- Server med for eksempel en klatt havrerømme (jeg bruker iMat Fraiche fra Oatly, som kjøpes på vanlig matbutikk) og litt god olivenolje, eller krutonger/godt brød med plantemargarin.
Notater
Denne suppa blir ganske tjukk og kremete. Hvis du liker suppa litt tynnere, kan du ha i litt mer vann.
Author: HeleneGuaker