Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Har du noen gang havnet i grønnkålfella? Den som er sånn: «Grønnkål er sunt, det burde jeg spise mer av», og så kjøper du ei pakke på butikken og bruker noen stilker, og så blir resten liggende i kjøleskapet til både bladene og samvittigheten din begynner å gulne …?

Den fella har i hvert fall jeg havna i en hel del ganger. Og i dag måtte jeg bare finne på noe smart. Det ble ei kjempegod og supersunn grønnkålsuppe. Nå er jeg mett i magen og grønnkålsamvittigheten er skinnende grønn.

Skriv ut

Grønnkålsuppe

Vegansk grønnkålsuppe
Stemmer: 17
Rating: 4.53
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

små porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

små porsjoner

Ingredienser

Vegansk grønnkålsuppe
Stemmer: 17
Rating: 4.53
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Steik løk i 5-7 minutter på middels varme i en kjele.
  2. Ha i hvitløk.
  3. Rens og vask grønnkålen.
  4. Ha vannet i kjelen sammen med salt og buljong.
  5. Når vannet koker har du i grønnkål og brokkoli. Kok i ca. 5 minutter.
  6. Bruk stavmikser og mos suppa til den blir jevn. Ha i fløte, næringsgjær og pepper. Smak til med salt.
  7. Server med for eksempel en klatt havrerømme (jeg bruker iMat Fraiche fra Oatly, som kjøpes på vanlig matbutikk) og litt god olivenolje, eller krutonger/godt brød med plantemargarin.
    Vegansk grønnkålsuppe

Notater

Denne suppa blir ganske tjukk og kremete. Hvis du liker suppa litt tynnere, kan du ha i litt mer vann. 



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.