Himmelsk cashewkrem

Dette er et veldig allsidig tilbehør, som passer like godt på skiva som til middagen. En sånn type krem er like essensielt for en veganer å ha i kjøleskapet som spinat er for Skipper’n. Jeg bruker denne både på skiva, i wrap, på pizza, i lasagne og moussaka. Blant annet.

Stemmer: 6
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
1 minutter |
Lagetid |
4 minutter |
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 150 g cashewnøtter rå
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss næringsgjær
- 1 ts paprikapulver
- 3 krm salt
- 1 krm pepper
- 1,5 dl plantemelk
- 2 ts sitronsaft kan erstattes med lime
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Skyll nøttene i kaldt vann og ha dem i en blender, kjøkkenmaskin eller en høy beholder hvis du bruker stavmikser.
- Tilsett resten av ingrediensene.
- Miks til kremen har fått en smud og smørbar konsistens. La det være igjen noen chunks hvis du foretrekker det.
- Er kremen tykk, har du i mer melk. Er den for søt eller mangler snert, kan du ha i mer lime/sitron. Mangler den fylde smaker du til med mer næringsgjær.
- Server på brødskiva, til bakt potet eller i en wrap.
Notater
Hvis du har lyst til å piffe opp kremen litt, bytter du ut pepper med en halv rød chili. Er du redd det vil bli for sterkt, vil jeg anbefale å ta bort frøene: det er der det hotte sitter.
Author: HeleneGuaker