Vegansk omelett med silken tofu
Omeletten har sitt opphav i Frankrike, og ordet omelett betyr noe sånt som tynn, liten plate. Dette er en vegansk versjon av tynn, liten plate.
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Omeletten har sitt opphav i Frankrike, og ordet omelett betyr noe sånt som tynn, liten plate. Dette er en vegansk versjon av tynn, liten plate. Les mer...
Visste du at bokhvete egentlig er ei nøtt og at den er en fjern slektning av rabarbra? Du får både hel og malt bokhvete, og den dyrkes i Sverige og Danmark. Bokhveten er dessuten glutenfri og perfekt å bruke som bindemiddel. Les mer...
Ovnsbakt paprika har masse umami, hvilket betyr at det smaker veldig godt uten at du heeeelt klarer å sette fingeren på hvorfor. Det er det som er det magiske med umami. Les mer...
Dette er en vegansk variant av meat loaf (ikke artisten, men retten), og det er veeeldig fristende å oversette direkte og kalle det linseloff. Men denna godbiten er så langt unna loff som du kan få det, så derfor gjør jeg ikke det. Det er virkelig så supersunt og godt at det er lurt å lage en stor porsjon. Les mer...
Det er ikke alltid jeg er like oppfinnsom når det kommer til lunsj. Stort sett blir det havregraut eller middagsrester. Men i det siste har jeg fått dilla på lompelunsj, og her er fire forslag til uslåelige lompekombinasjoner. Les mer...
Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker. Les mer...