Ingredient: squash

Raw tortillas

Raw tortillas

Raw tortillas spiste jeg for første gang på en rawfood-restaurant i Montreal. Og siden den gang har jeg tenkt at jeg en gang er nødt til å gjenskape dem, for det er noe av det beste jeg har smakt. Nå har jeg endelig klart å smake meg fram til en variant som er tilnærma lik. Les mer...

Wok med byggryn

Wok med byggryn

Jeg har dilla på byggryn for tida, og jo mer jeg leser om det, dess mer dilla får jeg. Jeg har skrevet om bygg før, og dette blir ikke siste gangen. Det er helt fantastisk for blodsukkeret vårt! Les mer...

Grønnsakswok med sobanudler

Grønnsakswok med sobanudler

Wok er en av de sunneste og mest smakfulle måtene å få i seg grønnsaker på. Det ser ut som en avansert oppskrift ved første øyekast, men fortvil ikke! Woksausen og soppmarinaden er nesten klin like. Om du har veeeldig dårlig tid kan du droppen soppen eller tofuen. Les mer...

Lompelunsj

Lompelunsj

Det er ikke alltid jeg er like oppfinnsom når det kommer til lunsj. Stort sett blir det havregraut eller middagsrester. Men i det siste har jeg fått dilla på lompelunsj, og her er fire forslag til uslåelige lompekombinasjoner. Les mer...

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker. Les mer...

Grønn curry med tofu

Grønn curry med tofu

Dette er ei oppskrift som er gøyal å kunne. Den krever litt tid og omtanke, men dæggærn så godt det smaker!
Les mer...

Tomatrisotto

Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.
Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.

Les mer...

Søtpotetbowl med cashewkrem og mandler

Søtpotetbowl med cashewkrem og mandler

En superenkel og rask middagsrett hvis du allerede har cashewkrem og mandler klare. Hvis ikke kan du jukse med bløtleggingstida på cashewnøttene og bruke grovhakka, urista mandler.

Les mer...

Ovnsbakt blomkål med grønnsaker og sennepssaus

Ovnsbakt blomkål med grønnsaker og sennepssaus

En enkel og hverdagslig rett med spennende smaker. Sennepssaus er lett å lage og god på smak. Oppskriften finner du her.
Les mer...