Karamellisert sopp

Denne oppskriften på karamellisert sopp har en unik smak og en «chewie» konsistens som kan løfte en vanlig rett til taket, sånn som for eksempel brødskive med pekanpostei eller asiatisk grønnsakswok . Den er også kjempespennende å ha på et tapasbord!

Stemmer: 8
Rating: 4.75
Deg:
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
40 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
Sopp
- 300 g sjampinjong i skiver
Soppmarinade
- 2 ss tamari eller soyasaus
- 1 ss sesamolje eller en nøytral olje, som solsikkeolje
- 2 ts agavesirup
- 2 ts epleeddik
- 2 ts ingefær raspet
Ingredienser
Sopp
Soppmarinade
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 4.75 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt soppen i skiver.
- Rasp ingefær.
- Ha alle ingrediensene til soppmarinaden i et glass med lokk.
- Rist glasset med soppmarinaden til alle ingrediensene har blandet seg.
- Vend soppmarinaden inn i soppen.
- Fordel den marinerte soppen utover en bakepapirkledd stekeplate.
- Bak soppen i 15 minutter på hver side. Den smaker best rett fra ovnen som garnityr, men kan også oppbevares noen dager i kjøleskapet i et glass med tett lokk uten at smaken forringes.
Author: HeleneGuaker