Linsesuppe med søtpotet og ingefær

Jeg står midt oppe i et heftig oppussingsprosjekt, og da trenger jeg rask mat som lager seg sjøl. Dette er akkurat en sånn type rett, i tillegg er den mettende og varmende i det ustabile vårværet.

Stemmer: 6
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 1 ss olje til steiking her kan du fint bruke kokosolje, evt. en type nøytral olje
- 50 g løk i skiver
- 2 fedd hvitløk i skiver
- 10 g ingefær finhakket
- 0,5 stk rød chilli uten frø
- 1 stk buljongterning
- 8-10 dl vann alt ettersom hvor tjukk suppe du ønsker
- 70 g gulrot 70 g = ca. 1 gulrot
- 400 g søtpotet 400 g = ca. 2 medium søtpoteter
- 300 g linser, kikerter eller gule erter ferdigkokte
- 0,5 stk lime med kjøtt
- 1 ss næringsgjær kan sløyfes, men det blir mindre umami, altså mindre digg smak
- 1 ts paprikapulver
- 3 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 2 krm gurkemeie
- 1 krm pepper
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kutt løk i skiver og steik på middels varme i en kjele i 3-4 minutter.
- Ha i hvitløk, ingefær og chilli og steik i ytterligere 2 minutter.
- Ha i vann sammen med buljong.
- Sleng oppi gulrot, søtpotet og linser. (Om du bruker ukokte linser, så ha dem oppi nå. Dette skal være ei lettvint-suppe, og da må man unngå alle mulige omveier. Bruk i så fall litt mer vann)
- La koke i ca. 15 minutter til alt er mørt.
- Ha i resten av krydderet, limesaft, næringsgjær og salt.
- Bruk stavmikser og kjør suppa så smooth og kremete som du ønsker. Kanskje må du også ha i litt mer vann.
- Smak til med salt og server med finhakka cashewnøtter eller noe grønt.
Author: HeleneGuaker
Nydelig!!! Jeg er såå glad jeg fant deg 😀
Så kjekt å høre!! Nå ble jeg glad 😀
Denne var virkelig supergod! Ungene likte den også, så den kommer garantert på bordet igjen 🙂
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding 😀