Lun fennikelsalat med appelsin og quinoa

Lun fennikelsalat med appelsin og quinoa

I går hadde jeg kjempedårlig tid, men jeg var veldig sulten. Jeg åpnet kjøleskapet og visste at det begynte å bli relativt tomt. I grønnsaksskuffen lå det kun en ensom fennikel som jeg kjøpte for flere uker siden, fordi jeg hadde tenkt å fermentere den. Det hadde jeg altså ikke klart. Men jeg måtte jo ha noe å spise!

I en kjele sto restene etter gårsdagens quinoa. På kjøkkenbenken hadde jeg igjen en litt sliten appelsin, og Norgesglasset var nesten tomt for valnøtter. Sammen ble disse ingrediensene til en ørliten fest, og samtidig et fullverdig måltid. Kjempegodt og superenkelt, akkurat sånn som jeg drømmer om at alle måltider skal være.

Lun fennikelsalat med appelsin og quinoa
Skriv ut

Lun fennikelsalat med appelsin og quinoa

Lun fennikelsalat med quinoa og appelsin
Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

15 minutter

Porsjoner

porsjon

Ingredienser

Salat
Dressing

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

15 minutter

Porsjoner

porsjon

Ingredienser

Salat
Dressing
Lun fennikelsalat med quinoa og appelsin
Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Salat
  1. Rist valnøtter i en tørr panne eller en jerngryte på middels/høy varme i ca. 5 minutter. Rør hele tiden så nøttene ikke blir brent.
  2. Hvis du ikke har kokt quinoa fra før, begynn med dette nå. Husk å salte vannet, ellers blir smaken litt tam.
  3. Del fennikelen i båter. Jeg bruker de grønne stilkene også, men de er litt mer trevlete enn den hvite fennikelkroppen. Spar på det grønne som ligner på dill og bruk det som pynt.
  4. Steik fennikelen i nøytral olje, f.eks. solsikkeolje, på middels varme i 5-7 minutter, alt ettersom hvor store biter du har. Den skal ikke steikes så lenge at den blir slapp, men den trenger litt tid for å mørne noe. Vend bitene innimellom. Strø over litt salt og pepper. Til en porsjon trenger du bare en klype av hver.
  5. Hvis du har kald, ferdigkokt quinoa, kan du sette den på plata nå og gi den litt varme før du spiser.
  6. Skjær appelsinen i biter.
Dressing
  1. Bland alle ingrediensene til dressingen i et glass og ha over salaten helt til slutt.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.