Nøttesteik

Nøttesteik

Planlegger du kjøttfri jul? Da er nøttesteik et morsomt og smakfullt alternativ. Og det er mye lettere å lage enn det kanskje høres ut. Det er enklere enn å bake et brød, så hvis du kan å bake, kan du også å lage nøttesteik.

Skriv ut

Nøttesteik

Stemmer: 16
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

75 minutter

Porsjoner

skiver

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

75 minutter

Porsjoner

skiver

Ingredienser

Stemmer: 16
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kutt soppen i kvarte skiver og steik på middels varme til alt vannet har fordampa og den har fått en gyllen brunfarge. Strø over litt salt og pepper.
  2. Kjør alle de andre ingrediensene utenom havregryn, soyaflak og hel bokhvete i ei kjøkkenmaskin, men ikke kjør så lenge at massen blir helt jevn. Du kan også bare finhakke ingrediensene med kniv. Konsistensen er halve moroa her.
  3. Om du kutter ut de typiske julekrydderne, får du en mild nøttesteik som passer til det meste av tilbehør og en kraftig saus. Om du derimot velger å bruke dem, kan du lage en mildere saus til. Som for eksempel fløtesausen som ligger ute på hjemmesida.
  4. Ha massen over i en bakebolle og bland inn havregryn, soyaflak og hel bokhvete.
  5. La stå og svelle i ca. 10 minutter og bland til slutt inn soppen.
  6. Sett ovnen på 180 grader.
  7. Ha deigen over i ei brødform på ca 25-30 centimeter.
  8. La stå i 50 minutter. Sett opp varmen til 210 grader og la stå i ytterligere 10 minutter. Ta nøttesteika ut og la den hvile på rist i ca. 10-15 minutter før du begynner å skjære i den. Server med ovnsbakt blomkål, kålrotstappe, ovnsbakte poteter, fløtesaus og surkål. For eksempel.

Notater

Det finnes flere nettleverandører av økologiske matvarer. Jeg handler av og til på https://www.kinsarvik.no/ eller https://www.okoland.no/



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.