Ostn’t – vegansk cashewpålegg

Som vi veit, er n’t en forkortelse av «not» på engelsk og brukes for å understreke det motsatte. Dette er altså ikke ost. Det er bare helt absurd godt. Oppskrifta krever litt innsats, men hvis du er en vegansk foodie vil vil anbefale å prøve. Det er så verdt det!
Oppskrifta er fra Ficus Compassion, og vi gjengir den med tillatelse fra dem.

Stemmer: 7
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
8 timer |
Lagetid |
10 min |
Totaltid |
32 timer |
Porsjoner |
stk
|
Ingredienser
- 4 dl cashewnøtter bløtlegges
- 6 ss næringsgjær
- 6 ss fermenteringsvann fra kål eller kombucha
- 2 ss epleeddik
- 1 ts himalayasalt
- urter du liker
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 7
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Cashewnøttene bløtlegges i 4-8 timer.
- Skyll nøttene og ha dem i en blender sammen med resten av ingrediensene.
- Kjør til alt er blitt ei smooth masse og fordel likt i to blandeboller.
- Ha i urter. Vi bruker 0,5 krm tørka timian + 0,5 krm tørka/fersk rosmarin i den ene, og 1 ss finhakka frisk basilikum i den andre.
- Ha massen i to halve bakepapir og lag ønska form. Vi pleier å rulle den til ei pølse og tvinne endene.
- La stå i dehydrator i 24 timer.
- Hvis du ikke har dehydrator, kan du sette ovnen på 50 grader og ha ovnsdøra på gløtt.
- Hvis du har en helt ny fermentert kål, kan du la pålegget stå litt lenger. Da blir den bedre jo lenger den står. Hvis fermenteringsvannet ditt har stått noen uker, er 24 timer nok.
Author: HeleneGuaker