Ovnsbakte cherrytomater

Nå skal jeg dele en hemmelighet. Jeg går nemlig av og til på luksus-dumpster-diving på min lokale helsekostbutikk. Jeg går ikke og roter i søpla deres, men jeg kjøper mat de selger på halv pris. Av og til er jeg så tøff at jeg finner grønnsaker som ser triste ut og ber om avslag også.
I dag kom jeg over et stort parti skrukkete cherrytomater. Halvparten av dem ble ovnsbakte og halvparten skal inngå i en langtidskokt tomatsaus.

Ovnsbakte cherrytomater har masse umami og kan heve en vanlig hverdagsrett mange hakk. Det er dessuten kjempelett å lage!

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 400 g cherrytomat
- olivenolje
- salt vi anbefaler uraffinert bergsalt, sånn som himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på ca. 225 grader.
- Legg tomatene i en ildfast form og drisle over olivenolje og noen klyper salt.
- Bak i ovnen i ca. 30 minutter, til de har fått en lekker stekehinne.
- Server umiddelbart, men vær obs på at de er helt kokende inni.
Author: HeleneGuaker