Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]
![Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]](https://umamirama.no/wp-content/uploads/2018/02/parmevegano-vegansk-parmesan.jpg)
Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage.

Stemmer: 14
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 150 g solsikkekjerner ristes brune i en panne
- 50 g næringsgjær
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprikapulver
- 3 krm salt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 14
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Rist solsikkekjernene i en tørr stekepanne på høy varme. Rør kontinuerlig og pass på – når frøene først har begynt å bli gylne, så må de rett ut av panna for ikke å bli brent. Avkjøl på steikebrett e.l.
- Kjør frøene i blender, stavmikser eller kjøkkenmaskin sammen med næringsgjær og krydder. Hvis du ønsker en veldig smooth masse, kan du kjøre solsikkekjernene for seg først.
- Smak til. Kanskje trenger du litt mer løkpulver eller næringsgjær. Det skal smake som ostepop. Bare bedre.
- Ha parmeveganoen i en lukka beholder i kjøleskap, og den vil holde seg et par uker. Men det trenger du ikke bekymre deg for. Det blir tomt lenge før det.
Author: HeleneGuaker