Søtpotet- og bønnegryte

Søtpotet- og bønnegryte

Ei rask, sunn og lettvin søtpotetgryte med masse smak. Vi anbefaler å lage denne gryta hvis du skal ha besøk av noen som spiser vegansk eller vegetarisk, eller som er glutenallergikere eller laktoseintolerante.

Ikke nok med at gryta smaker godt, den er billig også, ca 50 kroner for tre porsjoner.

Skriv ut

Søtpotet- og bønnegryte

Søtpotet- og bønnegryte
Stemmer: 6
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

35 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

35 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Søtpotet- og bønnegryte
Stemmer: 6
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Steik lauk i olje i ei gryte på middels varme i ca. 7 minutter. Rør ofte og pass på at det ikke brenner seg.
  2. Ha i hvitlauk og chilli sammen med 1 krm salt, og steik i ytterligere 2-3 minutter.
  3. Ha i spisskummen, kanel og paprikapulver og steik i noen sekunder mens du rører. Ha i søtpotet.
  4. Hell oppi tomat, vann, og grønnsaksbuljong.
  5. Kok opp og skru ned varmen. La koke under lokk i ca 15. min. Ta av lokket hvis gryta fortsatt er "suppete", slik at vannet fordamper. Kok til søtpotetene er passe møre. Kanskje liker du søtpotet litt al dente? Smak deg fram underveis.
  6. Kok jasminris eller quinoa som anvist på pakka mens gryta koker.
  7. Ha bønnene i gryta mot slutten av koketida og smak til.
  8. Server med litt grønt hvis du føler for det. Denne retten trenger ikke egentlig noe mer for å smake ganske så smashing.

Notater

Vi anbefaler å gjøre klart alle ingrediensene på forhånd. Da kan du stå ved gryta og passe på at alt går skikkelig for seg der nede helt fram til søtpotetene skal koke seg møre.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.