Søtpotetbowl med cashewkrem og mandler

En superenkel og rask middagsrett hvis du allerede har cashewkrem og mandler klare. Hvis ikke kan du jukse med bløtleggingstida på cashewnøttene og bruke grovhakka, urista mandler.

Rating: 5
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
15 minutter |
Porsjoner |
parti
|
Ingredienser
- 150 g mandler hele
- 1 ss solsikkeolje
- 2 ts sitronsaft
- 3 krm himalayasalt
- 2 krm laukpulver
- 1 krm hvitlaukspulver
- 1 krm chillipulver
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Hell mandlene utover ei bakepapirkledd steikeplate og sett i ovnen. Forbak de rå mandlene i åtte minutter.
- Bland olje og krydder i en bolle og rør det sammen. Ha i de forbakte mandlene og bland godt.
- Bak de kryddermarinerte mandlene i to minutter.
- Ta mandlene ut av ovnen. La dem kjøle seg ned og server, eller oppbevar på glass.
Notater
NB: Det er viktig å forbake mandlene. Gjør du ikke dette, men kryddermarinerer mandlene først og så baker dem i 10 minutter, så vil kryddermarinaden svi seg.
Kryddermarinerer du mandlene og baker dem i kun fem minutter totalt – for å unngå at kryddermarinaden svir seg – vil ikke mandlene bli ferdig bakt. 10 minutter er perfekt tid for riktig krønsj!

Rating: 5
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
1 minutter |
Lagetid |
4 minutter |
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 150 g cashewnøtter rå
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss næringsgjær
- 1 ts paprikapulver
- 3 krm salt
- 1 krm pepper
- 1,5 dl plantemelk
- 2 ts sitronsaft kan erstattes med lime
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Skyll nøttene i kaldt vann og ha dem i en blender, kjøkkenmaskin eller en høy beholder hvis du bruker stavmikser.
- Tilsett resten av ingrediensene.
- Miks til kremen har fått en smud og smørbar konsistens. La det være igjen noen chunks hvis du foretrekker det.
- Er kremen tykk, har du i mer melk. Er den for søt eller mangler snert, kan du ha i mer lime/sitron. Mangler den fylde smaker du til med mer næringsgjær.
- Server på brødskiva, til bakt potet eller i en wrap.
Notater
Hvis du har lyst til å piffe opp kremen litt, bytter du ut pepper med en halv rød chili. Er du redd det vil bli for sterkt, vil jeg anbefale å ta bort frøene: det er der det hotte sitter.

Rating: 0
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
15 min |
Lagetid |
20 min |
Totaltid |
10 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 3 dl quinoa/ris
- 500 g søtpotet i terninger
- 300 g rød paprika i staver
- 200 g brokkoli
- 0,5 stk squash i halvmåner
- 2 dl cashewkrem
- 2 dl ovnsrista mandler
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 0
Rating: 0 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader og kutt alle grønnsakene.
- Bak søtpoteten i ovnen i ca. 20 minutter.
- Kok ris/quinoa som anvist på pakka.
- Steik grønnsakene i en djup kjele eller ei god steikepanne til de er mjuke, men ikke slappe. Ca. 5-7 minutter.
- Dander slik du ønsker - i en bolle eller en tallerken, og bruk cashewkrem og mandler som garnityr.
Notater
Tips #1: Varier retten med de grønnsakene du digger. Her passer det aller meste!
Tips #2: Varier toppinga også, med f.eks vårlauk og spinat.