Sylta rødlauk

Sylta rødlauk

I mange år spørte meg sjøl hvorfor det er sånn at mat smaker mye bedre ute på restaurant enn hjemme. Og så fant jeg endelig svaret.

Et skikkelig måltid er balansert mellom syrlig, salt, umami og søtt, noe jeg ikke var så bevisst på da jeg lagde mat sjøl. Jeg ville jo liksom ikke bruke så mye søtt… eller så mye salt.

Men dette er for godt til å droppe: Sylta rødlauk er full av sødme og kan løfte et litt kjedelig måltid helt til topps.

Skriv ut

Sylta rødlauk

Sylta rødlauk
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 min

Lagetid

5 min

Totaltid

15-30 min

Porsjoner

glass

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

5 min

Lagetid

5 min

Totaltid

15-30 min

Porsjoner

glass

Ingredienser

Sylta rødlauk
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok opp eddik, sukker og vann.
  2. Kutt rødlauken i skiver og ha den i kjelen når sukkeret har løst seg opp. Ha samtidig i sitronsafta.
  3. Trekk kjelen av plata og la stå i 15-30 min, til blandinga er noenlunde avkjølt. Hell så alt i et lufttett glass og la stå i kjøleskapet.
  4. Balanserer ethvert salt måltid, som f.eks taco eller grønnsakssuppe.
    Meksikansk wrap med nøttetaco og sylta rødlauk


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.