Sylta rødlauk

I mange år spørte meg sjøl hvorfor det er sånn at mat smaker mye bedre ute på restaurant enn hjemme. Og så fant jeg endelig svaret.
Et skikkelig måltid er balansert mellom syrlig, salt, umami og søtt, noe jeg ikke var så bevisst på da jeg lagde mat sjøl. Jeg ville jo liksom ikke bruke så mye søtt… eller så mye salt.
Men dette er for godt til å droppe: Sylta rødlauk er full av sødme og kan løfte et litt kjedelig måltid helt til topps.

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 min |
Lagetid |
5 min |
Totaltid |
15-30 min |
Porsjoner |
glass
|
Rett og region
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kok opp eddik, sukker og vann.
- Kutt rødlauken i skiver og ha den i kjelen når sukkeret har løst seg opp. Ha samtidig i sitronsafta.
- Trekk kjelen av plata og la stå i 15-30 min, til blandinga er noenlunde avkjølt. Hell så alt i et lufttett glass og la stå i kjøleskapet.
- Balanserer ethvert salt måltid, som f.eks taco eller grønnsakssuppe.
Author: HeleneGuaker