Vegansk fløtesaus

Har du smakt vegansk fløtesaus noen gang? Hvis ikke, prøv det. Jeg tror med hånda på hjertet at du ikke kommer til å savne konvensjonell fløtesaus etter å ha smakt denne.
Denne sausen er enkel å lage og så å si umulig å gjøre feil! Den passer til alt fra nøttesteik og burgere til plantekarbiser og no-meat-boller.

Stemmer: 9
Rating: 4.67
Deg:
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!
Lagetid |
20 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2 ss plantemargarin kjøpes på vanlig matbutikk
- 100 g løk finhakket
- 2 ss siktet mel
- 5 dl vann
- 1 dl plantefløte jeg bruker Oatly sin, kjøpes på vanlig matbutikk
- 2 ss næringsgjær kjøpes på helsekost eller nett
- 1 ss tamari/soyasaus
- 2 ts vegansk buljongpulver kan erstattes med buljongterning (2 ts = ca. en halv buljongterning)
- 1 ts soppestrakt kjøpes på velassorterte matbutikker, Bondens marked eller nett
- pepper
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 9
Rating: 4.67 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Brun smøret i en tykkbunnet gryte/kjele.
- Finhakk løken og la den brune i ca. 10 minutter på middels/høy varme. Pass på så den ikke svir seg, men den skal få en god og gyllen brunfarge.
- Ha i mel og spe ut med halvparten av vannet. Rør godt med visp, så unngår du klumper.
- Ha i fløte, næringsgjær, tamari/soyasaus, buljongpulver/terning, soppekstrakt og pepper.
- Ha i litt og litt av vannet til du får ønsket konsistens. Smak til.
Author: HeleneGuaker