Vegansk fløtesaus

Vegansk fløtesaus

Har du smakt vegansk fløtesaus noen gang? Hvis ikke, prøv det. Jeg tror med hånda på hjertet at du ikke kommer til å savne konvensjonell fløtesaus etter å ha smakt denne.

Denne sausen er enkel å lage og så å si umulig å gjøre feil! Den passer til alt fra nøttesteik og burgere til plantekarbiser og no-meat-boller.

Skriv ut

Vegansk fløtesaus

Stemmer: 9
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Lagetid

20 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Lagetid

20 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 9
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Brun smøret i en tykkbunnet gryte/kjele.
  2. Finhakk løken og la den brune i ca. 10 minutter på middels/høy varme. Pass på så den ikke svir seg, men den skal få en god og gyllen brunfarge.
  3. Ha i mel og spe ut med halvparten av vannet. Rør godt med visp, så unngår du klumper.
  4. Ha i fløte, næringsgjær, tamari/soyasaus, buljongpulver/terning, soppekstrakt og pepper.
  5. Ha i litt og litt av vannet til du får ønsket konsistens. Smak til.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.