Vegansk gul curry

Vegansk gul curry

Hvordan lage mat som smaker som på restaurant? Her får du svaret. Curry er en sikker vinner i husstanden, og denne varianten er mild og samtidig varmende på snøkalde vinterdager.

Vegansk gul curry
Skriv ut

Vegansk gul curry

Vegansk gul curry
Stemmer: 15
Rating: 4.73
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Porsjoner

Ingredienser

Vegansk gul curry
Stemmer: 15
Rating: 4.73
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Varm olje i en stor kjele og stek løk i 5-7 minutter på middels varme til løken blir slapp og blank.
  2. Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutt.
  3. Ha i chilli og ingefær og stek i 2 nye minutt.
  4. Ha i alt krydderet, salt, buljong og næringsgjær. Ha i kokosmelk og vann. Kok opp.
  5. Nå er det tid for å ha i grønnsakene. Du trenger ikke å bruke de grønnsakene eller det forholdet vi bruker i oppskriften. Velg dine foretrukne grønnsaker. Men begynn med de hardeste grønnsakene. Gulrot trenger noen minutter mer for å bli møre enn f.eks. brokkoli. Og alt kommer an på hvor store biter du kutter. Kok i noen minutter og smak på grønnsakene.
  6. Ha i kikerter.
  7. Når grønnsakene er passe møre, har du i koriander og agavesirup. Smak til. Kanskje synes du gryta trenger litt mer lime eller søtning? Hvis du synes den mangler smak bakerst på tunga, er det umami du trenger. Ha i litt mer næringsgjær og evt. tamari/soyasus.
  8. Server med ris og evt. litt nøtter.
    Vegansk gul curry


2 thoughts on “Vegansk gul curry”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.