Vegansk hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre.
Det ligger mye omtanke i en hjemmelaget lasagne. Det er en del steg du må gjennom, men dæggærn, det blir skikkelig godt!!
Jeg anbefaler alltid å lage masse tomatsaus og fryse ned. Slik korter du ned tida på matlagingen, og slipper å lage en ny for hver gang du skal spise en tomatbasert rett. Se oppskrift her.
Hvis du synes ostesausen ser omstendelig ut, kan du heller lage det jeg kaller Himmelsk cashewkrem. Tilpass mengden vann slik at den blir litt mer flytende + ha i muskat. Se oppskrift her.

Rating: 4.91
Deg:
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
60 minutter |
Totaltid |
75 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 300 g aubergine i skiver
- 1 ss olje til steiking
- 150 g gul løk finhakket
- 15 g hvitløk finhakket, (3 store fedd = 15 g)
- 70 g gulrot finhakket (70 g = 1 gulrot)
- 50 g selleri finhakket
- 500 g hermetisert tomat
- 3 ss tomatpuré
- 50 g soltørket tomat grovhakket
- 1 terning umamibuljong eller vanlig grønnsaksbuljong
- 1 dl fersk basilikum 1 dl = en god neve
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts løkpulver
- 1 krm himalayasalt hvis du bruker seltin e.l. må du trolig bruke litt mer.
- 1 krm pepper
- 2 dl plantefløte jeg bruker iMat fra Oatly, kjøpes på vanlig matbutikk.
- 250 g tofu
- 1 ss glutenfri tamari eller soyasaus
- 8 lasagneplater Jeg pleier å bruke spelt fullkorn, som er et par hakk bedre for kroppen enn vanlig hvetemelspasta. Fullkorn har fiber.
- 100 g cashewnøtter bløtlagte i 2-4 timer
- 4 dl lunka vann oppvarmet i kjele, ikke fra springen
- 4 ss næringsgjær
- 4 ts maismel
- 2 ts sitronsaft eller epleeddik
- 1 ts himalayasalt eller annen type bergsalt
- 3 krm hvitløkspulver
- 1 krm malt muskat
Ingredienser
Lasagnesaus
Cashew-ostesaus
|
![]()
Stemmer: 11
Rating: 4.91 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Er du skikkelig godt forberedt og har lagt i bløt cashewnøtter før i dag for å lage ostesaus? Supert! Men hvis du ikke har noen av delene, legg i bløt cashewnøtter nå.
- Sett ovnen på 200 grader. Skjær aubergine i skiver og bak på et bakepapirkledt stekebrett i ca. 15. minutter.
- Surr løk i olje på middels varme i en stor kjele i 4-5 min til løken har falt litt sammen.
- Ha i hvitløk la surre i ytterligere 2 min.
- Kutt gulrot og ha i kjelen. Steik i et par minutter.
- Kutt selleri og ha i etter at gulrota har blitt ørlite mør.
- Nå skal alt som har tomat i navnet oppi kjelen, sammen med krydderet/urtene (buljong inkludert).
- Ha i plantefløte.
- Scramble tofuen oppi tomatsausen.
- Ha i tamari/soyasaus.
- Smak til. Kanskje trenger du litt mer salt eller oregano? Lag cashewosten mens tomatsausen godgjør seg.
- Legg lagvis i 30x30cm-form: Først tomatsaus, så pasta, deretter et lag cashew-ostesaus (se hvordan du lager den under) og til slutt aubergine. Gjenta.
- Sett i ovnen på rilla under den midterste og la stå på 200 grader i ca. 40 min. Mot slutten av steiketida kan du godt sprinkle over litt parmevegano. Se lenke til oppskrift i notater nederst på sida.
- Nytes med salat eller godt brød til. Bånn appetitt!
- Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin eller blender til du har fått en jevn masse.
- Hell massen over i en kjele og kok opp på middels/høy varme. Rør hele tida. Når den har fått passelig ostesaustykkelse, drar du kjelen av plata.
- Nå er ostesausen klar til bruk i lasagnen.
Notater
Denne lasagnen blir helt hinsides god om du bruker langtidskokt tomatsaus til deler eller hele sausen. Se oppskrift i innledningen. Oppskrift til parmevegano finner du her.
Hei!
Takk for oppskriften. Hvor kjøper du spelt fullkorn lasagne platter i Norge?
Takk på forhånd
Hei! Jeg har antakelig kjøpt på helsekost. Det er denne typen fra Naturata jeg pleier å bruke: https://www.helseogkost.no/products/naturata-spelt-lasagne-plater-250-g