Vegansk hjemmelaget lasagne

Vegansk hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre.

Det ligger mye omtanke i en hjemmelaget lasagne. Det er en del steg du må gjennom, men dæggærn, det blir skikkelig godt!!

Jeg anbefaler alltid å lage masse tomatsaus og fryse ned. Slik korter du ned tida på matlagingen, og slipper å lage en ny for hver gang du skal spise en tomatbasert rett. Se oppskrift her.

Hvis du synes ostesausen ser omstendelig ut, kan du heller lage det jeg kaller Himmelsk cashewkrem. Tilpass mengden vann slik at den blir litt mer flytende + ha i muskat. Se oppskrift her.

Skriv ut

Vegansk hjemmelaget lasagne

Vegansk lasagne
Stemmer: 11
Rating: 4.91
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

75 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Lasagnesaus
Cashew-ostesaus

Rett og region

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

60 minutter

Totaltid

75 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Lasagnesaus
Cashew-ostesaus
Vegansk lasagne
Stemmer: 11
Rating: 4.91
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Lasagnesaus
  1. Er du skikkelig godt forberedt og har lagt i bløt cashewnøtter før i dag for å lage ostesaus? Supert! Men hvis du ikke har noen av delene, legg i bløt cashewnøtter nå.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Skjær aubergine i skiver og bak på et bakepapirkledt stekebrett i ca. 15. minutter.
  3. Surr løk i olje på middels varme i en stor kjele i 4-5 min til løken har falt litt sammen.
  4. Ha i hvitløk la surre i ytterligere 2 min.
  5. Kutt gulrot og ha i kjelen. Steik i et par minutter.
  6. Kutt selleri og ha i etter at gulrota har blitt ørlite mør.
  7. Nå skal alt som har tomat i navnet oppi kjelen, sammen med krydderet/urtene (buljong inkludert).
  8. Ha i plantefløte.
  9. Scramble tofuen oppi tomatsausen.
  10. Ha i tamari/soyasaus.
  11. Smak til. Kanskje trenger du litt mer salt eller oregano? Lag cashewosten mens tomatsausen godgjør seg.
  12. Legg lagvis i 30x30cm-form: Først tomatsaus, så pasta, deretter et lag cashew-ostesaus (se hvordan du lager den under) og til slutt aubergine. Gjenta.
  13. Sett i ovnen på rilla under den midterste og la stå på 200 grader i ca. 40 min. Mot slutten av steiketida kan du godt sprinkle over litt parmevegano. Se lenke til oppskrift i notater nederst på sida.
  14. Nytes med salat eller godt brød til. Bånn appetitt!
Cashew-ostesaus
  1. Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin eller blender til du har fått en jevn masse.
  2. Hell massen over i en kjele og kok opp på middels/høy varme. Rør hele tida. Når den har fått passelig ostesaustykkelse, drar du kjelen av plata.
  3. Nå er ostesausen klar til bruk i lasagnen.

Notater

Denne lasagnen blir helt hinsides god om du bruker langtidskokt tomatsaus til deler eller hele sausen. Se oppskrift i innledningen. Oppskrift til parmevegano finner du her.  



2 thoughts on “Vegansk hjemmelaget lasagne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.