Vegansk linsepudding

Dette er en vegansk variant av meat loaf (ikke artisten, men retten), og det er veeeldig fristende å oversette direkte og kalle det linseloff. Men denna godbiten er så langt unna loff som du kan få det, så derfor gjør jeg ikke det. Det er virkelig så supersunt og godt at det er lurt å lage en stor porsjon.
Jeg elsker sånne oppskrifter som bare er smack smack oppi kjøkkenmaskina, og sånn er denne.

Jeg anbefaler å legge i bløt de soltørka tomatene kvelden i forveien, men fortvil ikke hvis du skal lage puddingen NÅ. Se hva du kan gjøre i stedet under.

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
60 minutter |
Totaltid |
80 minutter |
Porsjoner |
pudding
|
Ingredienser
Pudding
- 4 ss linfrø
- 1 dl vann
- 6 stk soltørka tomat helst bløtlagt i forveien i en liten skål
- 400 g ferdigkokte linser røde eller grønne
- 4 dl små havregryn
- 100 g gulrot grovkutta
- 50 g stangselleri grovkutta
- 125 g paprika grovkutta
- 60 g løk delt i kvarter
- 15 g fersk hvitløk 15 g = ca. 5-6 fedd
- 0,5 dl soltørka tomatvann kan evt. byttes ut med soyasaus/tamari
- 1 stk buljong jeg anbefaler umamibuljong fra Helios, kjøpes på helsekost eller på nett. Bruk en annen type hvis du skal servere til glutenallergikere.
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts tørka timian
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts himalayasalt eller annet bergsalt for å unngå eventuelle miljøgifter
- 1 krm chillipulver
Glasur
- 6 ss tomatpuré
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 ts agavesirup
Ingredienser
Pudding
Glasur
|
![]()
Stemmer: 5
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bløtlegg linfrøene i vannet fra punkt 2 i oppskriften.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Hiv alle ingrediensene bortsett fra linfrøene i kjøkkenmaskina.
- Hvis du har bløtlagt de soltørka tomatene i minst 8 timer i forveien har du nå et veldig potent tomatvann med masse umami. Bruk dette i blandingen. Hvis du ikke har, bruk tamari/soyasaus i stedet.
- Hvis du ikke har en romslig kjøkkenmaskin, vil jeg anbefale å dele ingrediensene og kjøre dem i to runder, og heller blande alt sammen i en bakebolle etterpå.
- Ha i linfrøene sammen med vannet det har ligget i.
- Miks til du har fått en passende konsistens. Den skal nå være ganske fast. Hvis du opplever den som litt for tørr, har du i litt mer vann. Hvis den er skikkelig bløt og klissete, kan du ha litt mer havregryn. Eller bare la fuktigheten dampe seg ut i steikeovnen, men da vil jeg anbefale litt lenger steiketid.
- Ha blandinga over i ei bakepapirkledd brødform og sett i ovnen i 45 minutter med et bakepapir over.
- Lag glasuren når de 45 minuttene har gått.
- Bland alle ingrediensene sammen og smør den i et jevnt lag utover puddingen.
- Sett formen inn igjen i ovnen og la stå i ca 10 minutter til.
- Når puddingen er ferdig, må du la den stå og hvile i minst 15 minutter på benken. Ellers vil den bli lei å dele opp.
- Server slik den er, eller med for eksempel ovnsbakte potet- eller søtpotetbåter og en grønn salat med olje og balsamicoeddik.
Notater
Lager du denne oppskriften? Ta et bilde og legg ut på instagram og tag @umamirama og bruk hashtaggen #umamirama
Author: HeleneGuaker