Vegansk sjokoladepålegg

Jeg har en kompis på 11. Da han var rundt 7-8 skulle jeg passe han en ettermiddag. Sulten meldte seg, og han spurte om å få brødskive med sjokoladepålegg på. Jeg sa at det kom han aldri til å få servert av meg. ALDRI! For jeg er hu som ikke serverer brød med sjokolade på. Inntil nå …

Den siste tida har jeg kommet over diverse oppskrifter på sjokoladepålegg med kikerter i. Og jeg har skjønt at jeg som bruker såpass mye kikerter kan ikke ha dette uprøvd. Jeg trodde seriøst at det skulle bli noe dritt som jeg bare måtte kaste. Jupp, kaste inn i munnen min, da tydeligvis. Det ble fort tomt, for å si det sånn.
Her er min oppskrift på hjemmelaget sjokoladepålegg. Det er ikke veldig søtt, så om du har en sweet tooth, så må du nok ha i litt mer agavesirup enn det som står i oppskrifta.

Rating: 5
Deg:
Forberedelsestid |
2 minutter |
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
glass
|
Ingredienser
- 90 g ferdigkokte kikerter
- 60 g dadler
- 30 g kakaopulver 100 %
- 30 g nøttesmør etter din preferanse jeg har brukt peanøttsmør. Hasselnøttsmør vil gi litt nugattismak. Jeg er allergisk mot hasselnøtter, så derfor dropper jeg det.
- 1 dl vann
- 1 ts agavesirup
- 1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje hvis du bruker kokosolje blir pålegget noe hardere, men det går også fint. Det blir ikke steinhardt.
- 1 krm himalayasalt eller annet bergsalt jeg bruker ikke havsalt for å unngå eventuelle miljøgifter
- 1 krm vaniljepulver
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Kjør så lenge at alt blir helt smooth. Kikertene har den nesten magiske evnen at når de blir slengt rundt ei god stund, så gjør de pålegget nesten litt luftig.
- Anbefaler å ha pålegget stående i kjøleskapet, og ikke veldig mye lenger enn ei uke. Frys ned i små porsjoner om du er som meg og serverer det som lørdagsgodt.
Vi må lage denne sammen, neste gang du kommer hit.
Hilsen mamma og Luk
Det gjør vi!! Så får 11-åringen være dommeren 😀
Veldig godt! Jeg hadde i 140 gr kikerter uten å øke resten av ingrediensene nevneverdig, funka supert. Med kokosolje og peanøttsmør fikk jeg litt sånn bounty møter snickers-assosiasjoner 😋
Mmm det hørtes nydelig ut! Det skal jeg teste asap. Tusen takk for melding og for tips 😀