Veganske linseburgere

Veganske linseburgere

Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød!

Jeg serverer dem med denne digge hjemmelagde rømmeerstatningen, ruccola eller annen type bladgrønt og rehydrert soltørka tomat.

Skriv ut

Veganske linseburgere

Vegansk linseburger
Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

20 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Forberedelsestid

15 minutter

Lagetid

20 minutter

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Vegansk linseburger
Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett steikeovnen på 200 grader.
  2. Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin og kjør til du får en passelig jevn masse. Jeg liker at det er noen chunks innimellom.
  3. Fordel burgerne på bakepapirkledt steikebrett og steik på ovnen i ca. 10 minutter på hver side. Hvis du ønsker å gi burgerne en ekstra steikeskorpe, kan du ettersteike i ei panne i noen minutter på hver side.
  4. Server slik du liker burgeren din!
    Vegansk linseburger

Notater

Hvis du bare har tørre linser, så fortvil ikke: De trenger ikke bløtlegges, bare kok dem så lenge som den typen linser du har krever. Tørre splittlinser trenger bare 10 minutters koking, mens for eksempel belugalinser trenger ca. 20 minutter. Andre linser igjen kan trenge opp mot en halvtime. Hvis du vil bruke bønner, er mungbønner morsomme å lage burgere med. De trenger opptil 40 minutter i kokende vann før de blir møre. Men stort sett alle typer bønner og linser kan brukes her.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.