Veganske linseburgere

Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød!
Jeg serverer dem med denne digge hjemmelagde rømmeerstatningen, ruccola eller annen type bladgrønt og rehydrert soltørka tomat.

Rating: 5
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
45 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 450 g linser ferdigkokte
- 1 dl havregryn små
- 100 g gul løk
- 10 g hvitløk 1 fedd er ca. 5 gram.
- 1 ts salt jeg anbefaler himalayasalt eller annet bergsalt for å unngå eventuelle miljøgifter
- 2 ss tomatpuré
- 3 ts vegansk buljongpulver 3 ts tilsvarer ca. 1 buljongterning
- 2 krm tørka timian
- 1 krm pepper
- 1 ts oregano
- 5 g fersk chilli uten frø
- 50 g solsikkefrø
- 2 ss næringsgjær
- 2 ts limejuice evt. sitronsaft
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett steikeovnen på 200 grader.
- Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin og kjør til du får en passelig jevn masse. Jeg liker at det er noen chunks innimellom.
- Fordel burgerne på bakepapirkledt steikebrett og steik på ovnen i ca. 10 minutter på hver side. Hvis du ønsker å gi burgerne en ekstra steikeskorpe, kan du ettersteike i ei panne i noen minutter på hver side.
- Server slik du liker burgeren din!
Notater
Hvis du bare har tørre linser, så fortvil ikke: De trenger ikke bløtlegges, bare kok dem så lenge som den typen linser du har krever. Tørre splittlinser trenger bare 10 minutters koking, mens for eksempel belugalinser trenger ca. 20 minutter. Andre linser igjen kan trenge opp mot en halvtime. Hvis du vil bruke bønner, er mungbønner morsomme å lage burgere med. De trenger opptil 40 minutter i kokende vann før de blir møre. Men stort sett alle typer bønner og linser kan brukes her.