Gourmethavregrøt

Vi trudde vi visste hvordan man lager havregrøt. Du veit, grøt lagd på de her små, flatvalsa, lettkokte havregryna?
Helene liker den litt limaktige konsistensen på den klassiske havregrøten. Men det gjør ikke Vegard. I lengre tid har han forska på hvordan han kunne forbedre havregrøten, og plutselig en dag sto det klart for han hva han måtte bruke: Hele gryn.
Spørsmålet er bare:
Smaker den bedre?
Inntil du prøver selv, så sier vi ikke annet enn at navnet på oppskrifta gir deg et hint.
Her ser du hvordan du lager gourmethavregrøt:

Stemmer: 10
Rating: 4.6
Deg:
Rating: 4.6
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
55 minutter |
Totaltid |
60 minuter |
Porsjoner |
porsjon
|
Ingredienser
- 50 g hel havre
- 1 krm himalayasalt
- 3 dl plantemelk
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 10
Rating: 4.6 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en gryte med lokk.
- Kok opp under omrøring og skru ned til lav varme så fort grøten koker.
- La grøten småkoke uforstyrret under lokk i ca 60 minutter.
- Server grøten umiddelbart. Se serveringsforslag under.
Notater
Serveringsforslag:
Gourmethavregrøt smaker helt episk godt med skivet banan; med kald eplemos; med vegansk granola; eller alle tre samtidig 😉
Det er også kjempegodt med norske, søte plommer, kokos og kanel.
Author: HeleneGuaker