Potet- og blomkålsuppe
Ei mettende og varmende suppe for de mest hustrige høstdagene. Kortreist er den også!
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Ei mettende og varmende suppe for de mest hustrige høstdagene. Kortreist er den også! Les mer...
Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god. Les mer...
slik du aldri har smakt det før! Glem alt du veit om pytt i panne. Dette er oppskrifta på en oppskriftløs middag. Les mer...
Synes du det høres ambisiøst ut å lage vegansk mozzarella? Det gjorde jeg også. Inntil jeg prøvde det. Du trenger tre nøkkelingredienser for å få til denne salaten: Rå cashewnøtter, næringsgjær og en eller annen form for stivelse. Les mer...
Hjemmelaget tomatsuppe er godt. Hjemmelaget tomatsuppe med litt paprika er enda bedre. Topper du den med litt tahini og plantefløte blir den fyldig og rund, men jeg lover: proppfull av smak. Liksom bare, best! Les mer...
Du trur meg kanskje ikke når jeg sier det, men det er sant. Dette ER verdens beste, raskeste og letteste pastasaus. Og du kan bruke den på pizzaen også. Jeg pleier ikke å genierklære meg sjøl, men da jeg spiste middag i dag, var jeg ikke langt unna. Les mer...
Raw tortillas spiste jeg for første gang på en rawfood-restaurant i Montreal. Og siden den gang har jeg tenkt at jeg en gang er nødt til å gjenskape dem, for det er noe av det beste jeg har smakt. Nå har jeg endelig klart å smake meg fram til en variant som er tilnærma lik. Les mer...
Byggrynseventyret fortsetter! Jeg kan kanskje si at jeg har blitt avhengig. Men så har jeg også utrolig stabilt blodsukker. Dette er en enkel, smakfull og supersunn middag. Les mer...
Jeg har dilla på byggryn for tida, og jo mer jeg leser om det, dess mer dilla får jeg. Jeg har skrevet om bygg før, og dette blir ikke siste gangen. Det er helt fantastisk for blodsukkeret vårt! Les mer...
Jeg elsker wok! Det er raskt å lage, og man trenger ikke veldig mange ingredienser for å lage en kjempegod saus. I denne oppskrifta er hovedsmaken chilli og lime. Sammen med den crispy tamari-tofuen blir det en nydelig kombo. Les mer...
Visste du at bokhvete egentlig er ei nøtt og at den er en fjern slektning av rabarbra? Du får både hel og malt bokhvete, og den dyrkes i Sverige og Danmark. Bokhveten er dessuten glutenfri og perfekt å bruke som bindemiddel. Les mer...
Mora mi pleide å lage medisterkaker iblanda kalkunkjøtt fra gården vår, foredla hos den lokale slakteren. Det var de beste medisterkakene i hele verden. Hver sommer fikk hun bakker med medisterdeig, og vi ungene var med som ivrige hjelpere. Les mer...
Planlegger du kjøttfri jul? Da er nøttesteik et morsomt og smakfullt alternativ. Og det er mye lettere å lage enn det kanskje høres ut. Det er enklere enn å bake et brød, så hvis du kan å bake, kan du også å lage nøttesteik. Les mer...
Det er enkelt å få tak i norske, økologiske og relativt kortreiste råvarer på denne tida av året, og det prøver jeg å utnytte maksimalt i matlagingen min. Her er min indiske høstgryte med norsk schwung, som varmer godt på kjølige kvelder. Les mer...
Jeg prøver hele tida å utfordre meg sjøl med å spise så kortreist som mulig. Når man har et plantebasert kosthold er bønner, erter og linser en viktig bestanddel i kosten, men mange av disse godsakene har reist veldig langt. Det har derimot ikke tørka gule erter. Les mer...
Jeg holder på å utforske hva man kan bruke den fantastiske umami-bomba fattigmannspesto til, og nå har turen kommet til pasta og norske sesonggrønnsaker. Les mer...
Nå er tida inne for å bedrive litt matauk, med kortreiste og helt ferske grønnsaker. Lapskaus er perfekt matauk-mat, enkelt å fryse ned og supert for travle hverdager. Les mer...
Hva består den ultimate veganske umami-burgeren av? For meg er det flere komponenter. Den må først og fremst ha skikkelig digg smak og god konsistens. Så må den være lett å forme og steike, den må inneholde proteiner og gode karbohydrater, og helst være så kortreist som mulig. Les mer...
Hadde jeg visst hvor sjukt lett det er å lage ertesuppe, ville jeg lagd det myyye før! Jeg elsker mat som bare lager seg sjøl, og det gjør virkelig denne suppa. Og så smaker den så godt! Er det mulig, liksom!? Ja, det er mulig. Les mer...
Skal du ha veganere eller glutenallergikere på besøk og ønsker å diske opp med noe skikkelig kult? Server denne gryta. Den er veldig enkel å få til, og jeg er helt sikker på at du kjenner alle ingrediensene fra før. Det eneste du trenger (nesten) er litt tålmodighet og noen ukokte bønner. Les mer...
… og tamaristekt tofu. Jeg blir aldri lei av å finne på raske måltider som både metter godt og kan pakkes i en matboks. Lompelunsj er helt genialt, og jeg har alltid ei pakke lomper liggende. Cluet er å fylle dem med noe skikkelig digg. Les mer...
Jeg står midt oppe i et heftig oppussingsprosjekt, og da trenger jeg rask mat som lager seg sjøl. Dette er akkurat en sånn type rett, i tillegg er den mettende og varmende i det ustabile vårværet. Les mer...
Har du noen gang havnet i grønnkålfella? Den som er sånn: «Grønnkål er sunt, det burde jeg spise mer av», og så kjøper du ei pakke på butikken og bruker noen stilker, og så blir resten liggende i kjøleskapet til både bladene og samvittigheten din begynner å gulne …? Les mer...
Dette er en vegansk variant av meat loaf (ikke artisten, men retten), og det er veeeldig fristende å oversette direkte og kalle det linseloff. Men denna godbiten er så langt unna loff som du kan få det, så derfor gjør jeg ikke det. Det er virkelig så supersunt og godt at det er lurt å lage en stor porsjon. Les mer...
Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød! Les mer...
Påskekosen er sikra med ostegratinert nachos. Det er liksom alt i ei pakke: sprøtt, mykt, litt klissete og sticky, og det slår hardt ut på dødsgodt-skalaen! Les mer...
Kålstuing er en velkjent rett for mange. Med få modifikasjoner kan den gjøres om til plantebasert. Denne passer også for mennesker med laktoseintoleranse. Les mer...
Gnocchi er italienernes svar på dumplings, knödel eller komle. Kjær potetklump har mange navn, si. Gnocchi føles bare litt mer raffinert, og det er veldig morsomt å spise 🙂 Les mer...
Dette er en utrolig lett pastasaus som passer for alle. Den er mild på smak og kan lett smaksettes etter egne preferanser. Jeg elsker å lage store batcher av denne og fryse ned, for da er middagen klar på et blunk når tidsklemma klemmer ekstra hardt. Les mer...
Wok er en av de sunneste og mest smakfulle måtene å få i seg grønnsaker på. Det ser ut som en avansert oppskrift ved første øyekast, men fortvil ikke! Woksausen og soppmarinaden er nesten klin like. Om du har veeeldig dårlig tid kan du droppen soppen eller tofuen. Les mer...