Pytt i panne
slik du aldri har smakt det før! Glem alt du veit om pytt i panne. Dette er oppskrifta på en oppskriftløs middag.
Hvis du synes det er gøy å lage mat på slump, så kjør på! Hvis ikke, vil jeg anbefale å følge oppskrifta og bruke måleskjeer og vekt.
Husk også at det er forskjell på personer og porsjoner. Dette er oppskriften til to porsjoner. Er du småspist kan det hende du har middag i to dager. Er du en som er veldig aktiv og ikke småspiser mye mellom lunsj og middag, kan det hende begge porsjonene går ned på høykant.
Hvis du ønsker litt saus, anbefaler jeg enten en cashewkrem eller tahinisaus. På bildet har jeg brukt sistnevnte.
Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 1 ss olje til steiking
- 0,5 stk gul løk finhakket
- 2 fedd hvitløk i skiver
- 100 g søtpotet i skiver
- 2 stk selleristenger i skiver
- 0,5 stk rød paprika i skiver
- 2 stk skiver av grovbrød i terninger
- 230 g kikerter ferdigkokte
- 1 ts soppsaus kjøpes på nett eller velassorterte matbutikker, kan erstattes med litt mer soyasaus/tamari
- 1 ts soyasaus eller tamari
- 1 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 3 krm himalayasalt eller annet uraffinert salt
- 1 krm fennikelfrø
Ingredienser
|
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Hakk løk og hvitløk og steik i steikepanne i fem minutter på middels varme til løken faller litt sammen og blir blank.
- Kutt søtpotet i skiver og steik sammen med løken. Den trenger ca. 10 minutter på å bli mør, alt ettersom hvor tjukke skiver du kutter.
- Kutt fortløpende resten av ingrediensene. Paprika trenger ikke mer enn 4-5 minutter på å bli passe mør.
- Ha i brødbitene og kikertene mot slutten av steiketida.
- Ha i krydder og resten av smakstilsetningene. Smak til etter din preferanse.
Author: HeleneGuaker