Tahinisaus

Tahini er helt enkelt moste sesamfrø. Og det er en superviktig ingrediens i hummus. Men det er også veldig godt å lage en syrlig og frisk med tahini som base.
Det er en smak man må venne seg litt til. Det smaker litt … bittert, bare i seg sjøl. For å balansere ut bitterheten, brukes for eksempel sitron. Har du ikke sitron, må du rett og slett drite i å lage denne oppskrifta.
Passer godt til vegansk kebab, pytt i panne, lompelunsj eller på tapasbordet.

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 80 g tahini 80 g = ca. 1 dl
- 0,5 dl vann
- 0,5 stk sitron saften fra
- 3 ts hvitløkspulver kan erstattes med fersk finhakket hvitløk
- 1 krm himalayasalt eller annet uraffinert salt
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i et glass og smak til.
Author: HeleneGuaker