Verdens beste pesto
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto.
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto. Les mer...
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam! Les mer...
Hva er ditt favorittbær? Mitt er stikkelsbær. For en nydelig gave fra naturen! Jeg fryser dem ned hele uten å behandle dem, slik at jeg kan lage denne nydelige smoothiebowlen utover høsten. Les mer...
Omeletten har sitt opphav i Frankrike, og ordet omelett betyr noe sånt som tynn, liten plate. Dette er en vegansk versjon av tynn, liten plate. Les mer...
Dette brødet ble skapt forrige søndag, da jeg innså at jeg måtte iverksette tiltak for ikke å bli brakkesjuk. Siden den gang har jeg lagd det flere ganger, og veit ikke om det er selve bakinga eller smaken som holder meg hode-frisk, men noe er det i alle fall. Les mer...
Før helga gikk vi inn i ei svært spesiell tid. Hjemmekontor, restriksjoner, karantene. Alt for å bremse smitten av koronaviruset. Dette er noe som påvirker oss alle, og det føles både skummelt og uvirkelig. Jeg har et stort behov for å gjøre noe – for selv om jeg kanskje har mest lyst til å ligge på sofaen – så veit jeg at jeg får det bedre om jeg er virksom. Les mer...
Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage! Les mer...
Visste du at bygg er en av våre eldste kornsorter? Og at det er den kornsorten det dyrkes mest av her i Norge? Og at bygg er spesielt god for helsa vår? Og at det er miljøvennlig fordi det er den kornsorten som trengs kortest tid på seg for å modnes? Les mer...
Jeg hadde ikke smakt søtpotethummus før jeg lagde det sjøl. Nå vil jeg ikke ha noe anna på frokostknekkebrødet. Det går heldigvis fint, for det finnes antakelig ikke noe sunnere å bli avhengig av. Denne hummusen er smooth og kremete, og den smaker bare så DIGG. Hvis du liker søtpotethummus like godt som meg, så rop det ut! 😀 Les mer...
Ble det tomt for brød i går og ingen huska på å kjøpe? Og skapet er ribba for mel? Bortsett fra helt innerst, der det ligger en pose bokhvete, som du kjøpte til noe du ikke husker og aldri fikk brukt opp. Les mer...
Tofu er rik på proteiner. Tamari (soyasaus) er rik på umami. Tamaristekt tofu er en uslåelig kombinasjon. ENTEN som pålegg på skiva, som kjøtterstatning i en varmrett, i lompelunsjen eller bare som snacks du mauler i farta – helt uten dårlig samvittighet. Les mer...
Liker du brød med skikkelig god smak? Da anbefaler jeg langtidshevet speltbrød. Dette er i tillegg eltefritt, så du slipper å bruke energi på å elte og vaske en sølete benk etterpå. Les mer...
Endelig er det varmt nok ute til å lage smoothiebowl! Det er som å spise is med verdens beste samvittighet, det føles som skikkelig luksus, og det beste av alt: man trenger ikke å dra på en fancy rawfoodkafé for å spise det. Les mer...
Sveler, lapper, eller pannekaker. Kjært barn osv. En ting er i hvertfall sikkert, jeg har prøvd mange oppskrifter på veganske pannekaker, og det tok meg tid å komme fram til en oppskrift som er akkurat det veganske pannekaker burde være… Les mer...
Rødbet + hummus = sant. For å sitere Joey i Friends: What’s there not to like? Det er supergodt og enkelt, og passer like godt sammen med tapasen som på brødskiva. Les mer...
Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...
Denne bønneposteien er supersunn, proteinrik, og har en fyldig smak av umami – takket være tamarien.
Kanskje det beste av alt: den tar 5 minutter å lage og holder seg i kjøleskapet en ukes tid. Prøv den da vel!
PS. Lurer du på hva tamari er? Se artikkelen min om tamari vs. soyasaus her.
Det er ikke alltid jeg er like oppfinnsom når det kommer til lunsj. Stort sett blir det havregraut eller middagsrester. Men i det siste har jeg fått dilla på lompelunsj, og her er fire forslag til uslåelige lompekombinasjoner. Les mer...
Ute snør det sidelengs, mens inne hos oss er det smørbrødfest! Denne oppskriften ville vi ikke klart like bra uten Oatly påMackan, som er en vegansk smøreost laget på havre og raps. Les mer...
Grovbrød med pålegg er fast innslag i hundretusenvis av matpakker hver dag her i Norge. Da jeg begynte å spise plantebasert, var pålegg på skiva det jeg så på som mest utfordrende. Nå har det kommet mange ferdiglagde veganske produkter i butikkene, men jeg liker å lage mitt eget pålegg fortsatt. Les mer...
Helene liker den litt limaktige konsistensen på den klassiske havregrøten. Men det gjør ikke Vegard. I lengre tid har han forska på hvordan han kunne forbedre havregrøten, og plutselig en dag sto det klart for han hva han måtte bruke: Hele gryn.
Spørsmålet er bare:
Smaker den bedre?
Inntil du prøver selv, så sier vi ikke annet enn at navnet på oppskrifta gir deg et hint.
Her ser du hvordan du lager gourmethavregrøt:
Les mer...
Den er kjempelett å lage, den smaker bedre enn noen butikkjøpt granola jeg har prøvd, og inneholder mye mindre sukker. Likevel er den crunchy og deilig rund på smak.
Under finner du oppskriften. Hvorfor ikke prøve den med planteyoghurt og banan til frokost slik jeg gjør? Verken du eller kroppen din vil angre på det. Ikke kjøkkenenet ditt heller, for det vil lukte fantastisk når du baker den.
Les mer...
Jeg digger å spise dette rett etter trening, for påfyll av både rask og litt treigere energi.
Les mer...
Løsningen ble smoothiebowl med havregryn og frø i norgesglass. Og et ørlite fryseelement helt nederst i sekken. I og med at jeg er veldig glad i mat og trener mye, lagde jeg en skikkelig raus porsjon for å være helt sikker på at jeg kom til å bli mett. Det ble jeg også, og jeg fikk masse nysgjerrige blikk på t-banen ned til byen.