Smoothiebowl med stikkelsbær

Hva er ditt favorittbær? Mitt er stikkelsbær. For en nydelig gave fra naturen! Jeg fryser dem ned hele uten å behandle dem, slik at jeg kan lage denne nydelige smoothiebowlen utover høsten.
Jeg har alltid et glass med skivet banan liggende i fryseren, for anledninger som denne. Hvis du ikke har fryst banan fra før, kan du kutte en banan i tynne skiver og fryse ned i ca. to timer før du skal lage smoothiebowlen.
Jeg bløtlegger alltid havregryn før jeg spiser det, helst over natta, men til nøds ikke mindre enn to timer før. Det er fordi det er lettere å fordøye bløtlagte havregryn og fordi et bløtlagt korn tror at det ligger i jorda, og da begynner det raskt å spire. I en spire ligger kimen til liv! Spiret korn inneholder altså masse næringsstoffer, så det er ingen grunn til å la være å spire havregryna du skal bruke i denne bowlen.
Bruk kjøkkenmaskin eller en stavmikser som tåler å bli brukt litt hardt.


Rating: 5
Deg:
Forberedelsestid |
2 timer |
Totaltid |
5 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2 dl store havregryn bløtlegges i plantemelk
- 1,5 dl plantemelk
- 1 krm salt
- 1 stk banan fryst på forhånd
- 50 g stikkelsbær fryst på forhånd
- en neve fersk mynte
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland havregryn, plantemelk og salt og la stå i kjøleskapet i ca. to timer, hvis du ikke har bløtlagt havregryna over natta.
- Kjør alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser som tåler litt belastning. Server med frø og fryste bær på toppen.