Tradisjonell hummus
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam!
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam! Les mer...
Hva er ditt favorittbær? Mitt er stikkelsbær. For en nydelig gave fra naturen! Jeg fryser dem ned hele uten å behandle dem, slik at jeg kan lage denne nydelige smoothiebowlen utover høsten. Les mer...
Ei mettende og varmende suppe for de mest hustrige høstdagene. Kortreist er den også! Les mer...
Nå er tida inne for å bedrive litt matauk, med kortreiste og helt ferske grønnsaker. Lapskaus er perfekt matauk-mat, enkelt å fryse ned og supert for travle hverdager. Les mer...
Denne veganske versjonen av osten cheddar er på ingen måte lik som sin navnebror. Den har for eksempel ikke 33 prosent metta fett, som original cheddar har. Les mer...
God ferie til deg der ute som har starta ferien i dag! Hvis du begynner å lage denne isen i dag, er jeg sikker på at den kommer til å følge deg hele sommeren gjennom. Det sykeste (eller friskeste)? Det er ikke usunt engang!
Les mer...
Hva består den ultimate veganske umami-burgeren av? For meg er det flere komponenter. Den må først og fremst ha skikkelig digg smak og god konsistens. Så må den være lett å forme og steike, den må inneholde proteiner og gode karbohydrater, og helst være så kortreist som mulig. Les mer...
Skal du ha veganere eller glutenallergikere på besøk og ønsker å diske opp med noe skikkelig kult? Server denne gryta. Den er veldig enkel å få til, og jeg er helt sikker på at du kjenner alle ingrediensene fra før. Det eneste du trenger (nesten) er litt tålmodighet og noen ukokte bønner. Les mer...
Ble det tomt for brød i går og ingen huska på å kjøpe? Og skapet er ribba for mel? Bortsett fra helt innerst, der det ligger en pose bokhvete, som du kjøpte til noe du ikke husker og aldri fikk brukt opp. Les mer...
Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell! Les mer...
Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød! Les mer...
Rødbet + hummus = sant. For å sitere Joey i Friends: What’s there not to like? Det er supergodt og enkelt, og passer like godt sammen med tapasen som på brødskiva. Les mer...
Kålstuing er en velkjent rett for mange. Med få modifikasjoner kan den gjøres om til plantebasert. Denne passer også for mennesker med laktoseintoleranse. Les mer...
Dette er en utrolig lett pastasaus som passer for alle. Den er mild på smak og kan lett smaksettes etter egne preferanser. Jeg elsker å lage store batcher av denne og fryse ned, for da er middagen klar på et blunk når tidsklemma klemmer ekstra hardt. Les mer...
Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...
Denne gryta er inspirert av en rett jeg fikk servert i Spania for noen år tilbake. Jeg fikk aldri navnet, men jeg har prøvd å lage en variant som minner om den, og som har litt proteiner i tillegg. Les mer...
Blomkålsuppe er en velkjent middagsrett for mange nordmennesker. Denne varianten er superenkel og selvsagt vegansk, og er en av rettene jeg anbefaler hvis du skal ha veganere eller noen med matallergi på besøk. Les mer...
Langtidskokt tomatsaus smaker supergodt og er veldig fint å ha i fryseren. Det tar noen timer på plata, men du angrer ikke den dagen du er tom for ideer til middag, og kommer på at du har ferdiglagd saus i fryseren. Les mer...
Jeg blir aldri lei av å finne på nye varianter av disse raw dessertkulene. Kjær kule har mange navn, og de kalles både energikuler, daddelkuler, kakaokuler og raw balls. Jeg har gått inn for å innføre «råsunne kuler», og her får du oppskriften til min variant nr. 3. Les mer...
I går hadde jeg kjempedårlig tid, men jeg var veldig sulten. Jeg åpnet kjøleskapet og visste at det begynte å bli relativt tomt. I grønnsaksskuffen lå det kun en ensom fennikel som jeg kjøpte for flere uker siden, fordi jeg hadde tenkt å fermentere den. Det hadde jeg altså ikke klart. Men jeg måtte jo ha noe å spise! Les mer...
Jeg har alltid trodd at bakt potet krever en grill, varme glør og folie. Inntil jeg sto uten alle disse tre tingene. Men jeg hadde fryktelig lyst på bakt potet, og jeg hadde potet og en steikeovn. Nå er det bakt potet året rundt her i huset! Les mer...
Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker. Les mer...
Nå skal jeg dele en hemmelighet. Jeg går nemlig av og til på luksus-dumpster-diving på min lokale helsekostbutikk. Jeg går ikke og roter i søpla deres, men jeg kjøper mat de selger på halv pris. Av og til er jeg så tøff at jeg finner grønnsaker som ser triste ut og ber om avslag også. Les mer...
Jeg leter stadig etter nye måter å bruke vegansk cheddar på. Et av de mest åpenbare bruksområdene etter tortillachips er naturligvis fries. Les mer...
Disse kulene er så gode at de er vanskelige å motstå. Men heldigvis er de så sunne at det ikke gjør noe å spise litt hver dag! Les mer...
Tips 1: Server med vegansk cheddar. Klikk her for oppskrift.
Tips 2: Lag mange og frys ned. De er helt perfekte å ta opp fra fryseren om morgenen hvis du veit at du har en travel ettermiddag.
Miso er en smakstilsetter som er en del av det tradisjonelle japanske kjøkken. Den lages forskjellig fra region til region, men den vi bruker er en mørk miso av fermenterte soyabønner og bygg. Vi kjøper den på helsekost eller på nett.
Les mer...