Fries med vegansk cheddar

Jeg leter stadig etter nye måter å bruke vegansk cheddar på. Et av de mest åpenbare bruksområdene etter tortillachips er naturligvis fries.
Fries baker jeg vanligvis i ovnen, og jeg er også såpass kreisi at jeg tar det jeg har liggende av rotgrønnsaker. Det er superenkelt og man behøver verken store mengder olje eller frityrkoker. Dessuten er det jo mye sunnere enn de som er drukna i fett.

Klikk her for oppskriften til vegansk cheddar, eller les videre for å finne ut hvordan jeg lager fries🤤

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
35 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 400 g søtpotet
- 200 g rødbete eller pastinakk
- olivenolje
- salt vårt foretrukne salt er bergsalt, som himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt grønnsakene. For å lage firkanta fries må du kutte av litt av de runde flatene. Ikke kast avskjæret, men pass på å bake det kortere enn de større bitene.
- Legg alt på et bakepapirkledt stekebrett. Drissle over litt god olivenolje og strø over ei klype salt.
- Bak friesene i ovnen i ca. 20-30 minutter, til de er møre og litt gylne.
- Server med cheddar (og kanskje til og med rødbetburger – se i notatfeltet under for oppskrift)
Notater
Author: HeleneGuaker