Tradisjonell hummus
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam!
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam! Les mer...
Tenk at vi fortsatt har sommer i store deler av landet! Det innebærer forlenget grillsesong, og endelig har jeg fått tid til å gjenskape denne nydelige potetsalaten. Les mer...
Har du noen gang tørka urter i ovnen? Bytter du ut urtene med cherrytomater og salt, så får du ikke soltørka tomat, men semitørka tomat: Ei ørlita delikatesse som er superenkel å lage sjøl. Les mer...
Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage! Les mer...
Har du prøvd å bake hele grønnsaker i ovnen før? Det er perfekt i en travel hverdag, dessuten blir grønnsakene så deilig kremete inni at det er en fryd å spise. I tillegg synes jeg de ser temmelig kule ut! Les mer...
Jeg synes ofte at sylta løk smaker altfor søtt, og at det ødelegger maten mer enn løfter den. Men denne superenkle kompotten er akkurat det jeg trenger som et friskt tilbehør til både julemat, salat og på skiva. Den er syrlig og passe søt for min gane. Les mer...
Jeg var på kurs på Ringerike folkehøgskole for noen uker tilbake – ikke for å lære å lage mat, men for å være på kurs for nye lærere. (Hurra for det, jeg har fått meg en liten bi-jobb som skrivelærer på forfatterlinja på en folkehøgskole!) Les mer...
Ovnsbakt paprika har masse umami, hvilket betyr at det smaker veldig godt uten at du heeeelt klarer å sette fingeren på hvorfor. Det er det som er det magiske med umami. Les mer...
Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell! Les mer...
Rødbet + hummus = sant. For å sitere Joey i Friends: What’s there not to like? Det er supergodt og enkelt, og passer like godt sammen med tapasen som på brødskiva. Les mer...
Kålstuing er en velkjent rett for mange. Med få modifikasjoner kan den gjøres om til plantebasert. Denne passer også for mennesker med laktoseintoleranse. Les mer...
Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...
Jeg kjøper alltid soltørka tomat som ikke ligger i olje. Dette fordi de ofte kommer i den billigste oljen, som er helt uten smak. I tillegg er det kanskje tilsatt en hel haug med greier for konservering, samt smakstilsetninger. Ulempen med å kjøpe tørre er jo nettopp det: De er fryktelig tørre og ganske skosåleaktige å spise. Les mer...
Denne bønneposteien er supersunn, proteinrik, og har en fyldig smak av umami – takket være tamarien.
Kanskje det beste av alt: den tar 5 minutter å lage og holder seg i kjøleskapet en ukes tid. Prøv den da vel!
PS. Lurer du på hva tamari er? Se artikkelen min om tamari vs. soyasaus her.
Skal du spise sterk eller kraftig krydret mat? Da kan denne friske og syrlige sitrusssalaten skape en perfekt balanse til måltidet ditt. Les mer...
Langtidskokt tomatsaus smaker supergodt og er veldig fint å ha i fryseren. Det tar noen timer på plata, men du angrer ikke den dagen du er tom for ideer til middag, og kommer på at du har ferdiglagd saus i fryseren. Les mer...
De siste skivene på et brød er ikke nødvendigvis de aller mest fristende, men her i huset kaster vi ikke mat, derfor må brødet få nytt liv som krutonger. Skikkelig godt smaker det også! Les mer...
Nå skal jeg dele en hemmelighet. Jeg går nemlig av og til på luksus-dumpster-diving på min lokale helsekostbutikk. Jeg går ikke og roter i søpla deres, men jeg kjøper mat de selger på halv pris. Av og til er jeg så tøff at jeg finner grønnsaker som ser triste ut og ber om avslag også. Les mer...
Vi har fermentert litt av hvert det siste året, men har til nå ikke klart å lage noen oppskrift her på hjemmesiden. Vi tror grunnen til det er fordi fermentering er så enkelt at det egentlig ikke trenger noen oppskrift. Les mer...
Etter å ha lagd denne pestoen i dag, er jeg litt lei meg for at jeg ikke lagde masse i sommer da det faktisk var mulig å få tak i norsk ruccola. Det er så utrolig lett å lage, det er supert å fryse i porsjonsglass, og det smaker sååå godt!! Les mer...
Jeg leter stadig etter nye måter å bruke vegansk cheddar på. Et av de mest åpenbare bruksområdene etter tortillachips er naturligvis fries. Les mer...
De har kanskje forskjellig navn, men det er samma ulla: Kokte grønnsaker blanda med fløte.
Sellerirotkrem smaker kjempegodt sammen med tamaristekt tofubiff og ovnsbakte rotgrønnsaker.
Her er vår veganske variant.
Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...
Visste du at verken cæsarsalat eller cæsardressing er oppkalt etter Julius Cæsar? Den ble heller ikke unnfanget i Roma, eller noen andre steder i Italia for den saks skyld. Les mer...
Vi lager store porsjoner av denne posteien og fryser ned. Den er laga av kokte bønner og er like fin selv etter å ha vært fryst.
I oppskrifta tar vi utgangspunkt i at du bruker ferdigkokte hermetiske hvit bønner fra butikken. Har du lyst til å heve smaken, så kan du gjøre som oss og koke tørka bønner selv. Nedenfor ser du hvordan vi gjør det.
Les mer...
Det du ser her er ei grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige!
Nederst i oppskrifta kan du se tips til variasjon.
Les mer...