Sellerirotkrem

Du har garantert spist potetmos. Du har mest sannsynlig spist ertestuing også. Og kanskje til og med gulrotstuing? Men har du spist sellerirotkrem?
De har kanskje forskjellig navn, men det er samma ulla: Kokte grønnsaker blanda med fløte.
Sellerirotkrem smaker kjempegodt sammen med tamaristekt tofubiff og ovnsbakte rotgrønnsaker.
Her er vår veganske variant.

Stemmer: 6
Rating: 4.83
Deg:
Rating: 4.83
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 600 g sellerirot i terninger
- 2 dl plantefløte
- 2 krm himalayasalt
- 1 krm pepper
- 1,5 l vann
- 1 ts salt til kokevannet
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 4.83 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Vask, rens og kutt sellerirot i terninger.
- Kok i ca. 10 min i lettsalta vann.
- Mos med stavmikser eller blender, sammen med fløte og salt og pepper. Og her kommer hemmeligheten:
- Jo lenger du kjører mikseren, jo bedre og mer kremete blir sellerirotkremen. Den skal være helt silkesmooth uten klumper. Først da kommer den helt til sin rett.
- Se innledningen til oppskriften for serveringsforslag.
Author: HeleneGuaker
Spennende, jeg skal prøve dette .!
Så kjekt å høre!! 🙂 Håper det ble/blir bra!