Verdens beste pesto
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto.
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto. Les mer...
Jeg har helt dilla på denne hummusen for tida. Godt vi praktiserer sosial avstand, for det oser hvitløk av meg. Nam! Les mer...
Synes du det høres ambisiøst ut å lage vegansk mozzarella? Det gjorde jeg også. Inntil jeg prøvde det. Du trenger tre nøkkelingredienser for å få til denne salaten: Rå cashewnøtter, næringsgjær og en eller annen form for stivelse. Les mer...
Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage! Les mer...
Jeg hadde ikke smakt søtpotethummus før jeg lagde det sjøl. Nå vil jeg ikke ha noe anna på frokostknekkebrødet. Det går heldigvis fint, for det finnes antakelig ikke noe sunnere å bli avhengig av. Denne hummusen er smooth og kremete, og den smaker bare så DIGG. Hvis du liker søtpotethummus like godt som meg, så rop det ut! 😀 Les mer...
Jeg var på kurs på Ringerike folkehøgskole for noen uker tilbake – ikke for å lære å lage mat, men for å være på kurs for nye lærere. (Hurra for det, jeg har fått meg en liten bi-jobb som skrivelærer på forfatterlinja på en folkehøgskole!) Les mer...
Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell! Les mer...
Tofu er rik på proteiner. Tamari (soyasaus) er rik på umami. Tamaristekt tofu er en uslåelig kombinasjon. ENTEN som pålegg på skiva, som kjøtterstatning i en varmrett, i lompelunsjen eller bare som snacks du mauler i farta – helt uten dårlig samvittighet. Les mer...
Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød! Les mer...
Rødbet + hummus = sant. For å sitere Joey i Friends: What’s there not to like? Det er supergodt og enkelt, og passer like godt sammen med tapasen som på brødskiva. Les mer...
Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...
Denne bønneposteien er supersunn, proteinrik, og har en fyldig smak av umami – takket være tamarien.
Kanskje det beste av alt: den tar 5 minutter å lage og holder seg i kjøleskapet en ukes tid. Prøv den da vel!
PS. Lurer du på hva tamari er? Se artikkelen min om tamari vs. soyasaus her.
Jeg forbinder jul blant annet med sennep. Og når desember kommer krypende bortover bakken, da begynner også sennepslysten å melde seg. Denne enkle sennepssausen er basert på oppskriften til vegansk rømme. Les mer...
Etter å ha lagd denne pestoen i dag, er jeg litt lei meg for at jeg ikke lagde masse i sommer da det faktisk var mulig å få tak i norsk ruccola. Det er så utrolig lett å lage, det er supert å fryse i porsjonsglass, og det smaker sååå godt!! Les mer...
Vi kjøper tofu på vår lokale Rema1000, og den er økologisk.
Server med for eksempel sellerirotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker. Eller på brødskiva under litt himmelsk cashewkrem.
Denne oppskrifta er mild og kan sprites opp med for eksempel chili og koriander, men vi liker den godt sånn som den er også.
Les mer...
Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...
Vi lager store porsjoner av denne posteien og fryser ned. Den er laga av kokte bønner og er like fin selv etter å ha vært fryst.
I oppskrifta tar vi utgangspunkt i at du bruker ferdigkokte hermetiske hvit bønner fra butikken. Har du lyst til å heve smaken, så kan du gjøre som oss og koke tørka bønner selv. Nedenfor ser du hvordan vi gjør det.
Les mer...
Oppskrifta er fra Ficus Compassion, og vi gjengir den med tillatelse fra dem.
Les mer...
Oppskrift på pizzabunn finner du her.
Den er også perfekt som gratineringsost på lauksupper, lasagner. o.l.
Hvis du er lei pizza og ønsker å gjøre noe anna med resten av osten, kan du varme den opp igjen med litt plantemjølk og bruke den som pastasaus. Hvis du ikke digger pizza eller lauksuppe og bare vil ha pastasaus, kan du bruke 1 ss maisstivelse i stedet.