Cashewkrem med paprika

Denne oppskrifta fant jeg originalen til hos rawfoodist Trine Berge. En litt annerledes cashewkrem enn jeg pleier å bruke, men den er MINST like god! Tips til hvordan og hvor du bruker den ser du på bildene, og du finner flere tips nederst på sida.

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 min |
Lagetid |
4-8 timer |
Totaltid |
4-8 timer |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 2,5 dl cashewnøtter bløtlagt i 4-8 timer. Hvis du glemmer å bløtlegge er det ingen som dør av det.
- 0,5 ovnsbakt paprika eller fersk, om du ikke har i kjøleskapet fra før
- 1 ss næringsgjær
- 1 ss glutenfri tamari
- 1 ts laukpulver
- 1 ts sitronsaft/limesaft
- 1 krm salt
- 0,5-1 rød chilli ettersom hvor sterk mat du liker
- 0,5-1 dl vann ettersom hvor flytende du liker kremen
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Skyll de bløtlagte cashewnøttene, som nå har est og blitt til ca. 3 dl.
- Bland alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
- Smak. Hvis kremen mangler syrlighet har du i litt mer sitron. Hvis du synes den mangler smak vil jeg anbefale å ha i litt mer laukpulver eller paprika. Hvis den mangler salt, prøv med noen dråper til med tamari eller salt.
- Bruk kremen som potetgulldip, som fyll i en wrap eller lompe ...
- eller som røre til grønnkålchips.
Author: HeleneGuaker