Quinoa- og søtpotetburgere

Quinoa- og søtpotetburgere

Sånne burgere har en tendens til å falle fra hverandre. Det er IKKE et problem med disse rakkerne. De er smakfulle, sunne og enkle å lage, og passer kjempegodt på tallerkenen som erstatning for kjøtt eller fisk.

 

Skriv ut

Quinoa- og søtpotetburgere

Søtpotet- og quinoaburgere
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Porsjoner

burgere

Ingredienser

Porsjoner

burgere

Ingredienser

Søtpotet- og quinoaburgere
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kutt søtpoteten i terninger eller båter og bak i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutt.
  2. Skyll quinoaen og kok på svak varme med dobbel mengde vann i ca. 12-15 minutter.
  3. Mos søtpoteten med en potetmos-moser i en stor bolle, og hiv oppi de resterende ingrediensene.
  4. Nå skal du ha en seig og god deig som lett kan formes til lapper, kaker eller hva enn du ønsker å kalle det. Kanskje du heller vil lage boller? Gjør det. Fukt den ene håndflata med litt vann, og form som du sjøl ønsker.
    Søtpotet- og quinoaburgere
  5. Bak dem i ovnen på 200 grader ca. 20 minutter før du snur dem og lar dem stå ytterligere ca. 15 min.
  6. Server som en vanlig burger, eller som på bildet: sammen med ris, ovnsbakt paprika, litt bladgrønt, fersk koriander og god olivenolje.
    Søtpotetburgere med ovnsbakt paprika
  7. I en lompelunsj eller wrap.
    Lompelunsj med søtpotetburgere
  8. Eller server sammen med ovnsbakte potetbåter stekt i olivenolje sammen med cherrytomater + salt&pepperstekt sopp, og en enkel grønn salat med olivenolje, solsikkekjerner, en skvis lime og noen dråper balsamicoeddik.

Notater

*Konvensjonelt dyrka sitrusfrukter inneholder nervegift, såkalt organofosfater, noe som kan hemme barns hjernes utvikling. Jeg holder meg derfor langt unna konvensjonelt dyrka sitrusfrukter.

Denne oppskrifta finner du originalen til her Berit Nordstrand



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.