Verdens beste pesto
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto.
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto. Les mer...
Gnocchi er italienernes svar på dumplings, knödel eller komle. Kjær potetklump har mange navn, si. Gnocchi føles bare litt mer raffinert, og det er veldig morsomt å spise 🙂 Les mer...
Langtidskokt tomatsaus smaker supergodt og er veldig fint å ha i fryseren. Det tar noen timer på plata, men du angrer ikke den dagen du er tom for ideer til middag, og kommer på at du har ferdiglagd saus i fryseren. Les mer...
Etter å ha lagd denne pestoen i dag, er jeg litt lei meg for at jeg ikke lagde masse i sommer da det faktisk var mulig å få tak i norsk ruccola. Det er så utrolig lett å lage, det er supert å fryse i porsjonsglass, og det smaker sååå godt!! Les mer...
Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre. Les mer...
Men: vi kan fortelle at vi har spist denne tre dager på rad nå, og vi er fortsatt ikke lei. Den er definitivt verdt innsatsen!
Les mer...
Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...
Etter noen raske søk på nettet fant vi ut at mange av oppskriftene virka unødvendig kompliserte og ikke veldig mettende. Vi bestemte oss for å lage vår egen variant med pasta.
I stedet for krutonger brukte vi også tamaristekte tofuterninger – tofu-krutonger. Hadde vi hatt krutonger stående, ville vi garantert slengt på det også, men vi var altfor sultne til å lage noen på stedet.
At salaten ble en suksess likevel, er det ingen som helst tvil om. Dressingen smaker så mye og så spennende at vi umiddelbart fikk en ny favoritt på matbordet.
Vi bruker denne veganske cæsardressingen til vår cæasarsalat.
Les mer...
Visste du at verken cæsarsalat eller cæsardressing er oppkalt etter Julius Cæsar? Den ble heller ikke unnfanget i Roma, eller noen andre steder i Italia for den saks skyld. Les mer...
Å lage den hjemme er enkelt. Du trenger ikke å kunne kaste den rundt i luften som en ekte italiener for å få den ekte italienske smaken. Hemmeligheten ligger nemlig i råvarene.
For den luftigste og fineste pizzabunnen, bruk mjøltypen Tipo 0 (null). Dette er det fineste mjølet du kan få tak i, og det er utmerket til din pizzabunn.
Forslag til vegansk pizzatopping:
I tillegg kan du ha på god olivenolje rett før du serverer pizzaen.
Slik lager du luftig og sprø pizzabunn hjemme:
Les mer...