Pasta med pesto

La oss si at du lagde pizza med pesto i går. Da har du muligens igjen noe av den deilige pestoen i dag. Hva skal du gjøre med den, tenker du kanskje. Her er svaret: Pasta med pesto. En enkel og smakfull rett som gjør seg like godt til hverdags som til helgs.

Stemmer: 7
Rating: 4.43
Deg:
Rating: 4.43
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
30 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 600 g tofu i skiver eller terninger (kan erstattes med tempeh)
- 400 g sopp i kvarter
- 2 stk gulrot i staver
- 0,5 gul løk finhakka
- 1 brokkoli i biter
- 0,5 paprika i staver
- 2 never sukkererter hvis du vil
- 500 g pasta ukokt
- 2 dl pesto
- 3 krm salt
- 1 knivsodd pepper
- 1 dl soltørket tomat i olje eller bløtlagt, til topping
- vårløk eller ruccola til topping
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 7
Rating: 4.43 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Stek tofu/tempeh på middels/høy varme i olje og tamari til det er gyllent og legg til side.
- Sett på vannet til pastaen. Ha i salt.
- Del soppen i fire og stek på middels varme i olje sammen med salt og pepper, til den blir gyllen. Mens du lar det steke i et par minutter kutter du grønnsakene.
- Legg den ferdigstekte soppen til side. Stek/wok løk på middels varme i et minutt før du setter opp varmen og hiver gulrot og brokkoli i panna. Rør ofte så ikke grønnsakene svir seg.
- Kok pastaen.
- Stek grønnsakene i ca 5 minutter. De skal være crunchy, men ikke harde, og i hvert fall ikke bløte og vasne. Du kan også dampe grønnsakene, om du heller vil det.
- Du kan variere retten med å ha i sukkererter. Da kan du ha dem i mot slutten av steketiden.
- Når pastaen er kokt, heller du av vannet og rører inn pestoen. Både oljebasert pesto og krema cashewpesto funker.
- Garner med vårløk, ruccola eller litt god olivenolje.
Notater
Hvis du har parmevegano i kjøleskapet: For all del, IKKE motstå fristelsen til å drysse litt over maten. Det blir så godt at det er til å grine av.
Author: HeleneGuaker