Ingredient: sopp

Bokhveteburger

Bokhveteburger

Visste du at bokhvete egentlig er ei nøtt og at den er en fjern slektning av rabarbra? Du får både hel og malt bokhvete, og den dyrkes i Sverige og Danmark. Bokhveten er dessuten glutenfri og perfekt å bruke som bindemiddel. Les mer...

Toast med kantareller

Toast med kantareller

Det er soppår i år, og hvis du er skikkelig heldig har du en skog å gå på sopptur i. Hvis ikke finnes det kanskje et Bondens marked med en soppselger i nærheten, eller eventuelt en leverandør av sopp til din nærmeste Reko-Ring*. Les mer...

Den ultimate veganske umami-burger

Den ultimate veganske umami-burger

Hva består den ultimate veganske umami-burgeren av? For meg er det flere komponenter. Den må først og fremst ha skikkelig digg smak og god konsistens. Så må den være lett å forme og steike, den må inneholde proteiner og gode karbohydrater, og helst være så kortreist som mulig. Les mer...

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Pasta med osteaktig saus og pannestekte grønnsaker

Dette er en sånn «man tager hva man haver»-oppskrift, som egentlig er en av mine favorittmåter å lage mat på. Jeg hadde lyst på noe med pasta, og hadde denne lure osteerstatningen i kjøleskapet. I tillegg hadde jeg gulrot, sopp, løk, squash, paprika, hvitløk og cherrytomater. Det ble til en lettspiselig og mild middag proppfull av gode smaker. Les mer...

Pasta med pesto

Pasta med pesto

La oss si at du lagde pizza med pesto i går. Da har du muligens igjen noe av den deilige pestoen i dag. Hva skal du gjøre med den, tenker du kanskje. Her er svaret: Pasta med pesto. En enkel og smakfull rett som gjør seg like godt til hverdags som til helgs.

 
Les mer...

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

50 prosent av UmamiRama var veldig skeptisk da jeg fortalte at middagen i går skulle være stekt ris. Mannen har nemlig bodd i Asia og har spist en del «Fried rice», og han hadde derfor lave forventninger da han kom inn døra.

Jeg på min side var så skråsikker på at jeg hadde fått det til, at jeg ikke klarte å holde triumf-smilet tilbake da han tok sin første bit. Og det smilet ble værende på resten av kvelden.

Det er så enkelt og så godt, og vi ser fram til å servere dette til framtidige middagsgjester. Dette blir en av vår nye signaturretter!

 
Les mer...

Grønnsaksstuing med sopp

Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris.

Det du ser her er ei grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige!

Nederst i oppskrifta kan du se tips til variasjon.
Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.

Les mer...

Nuddelsuppe med tofu

Nuddelsuppe med tofu

Hvem har sagt at nudler trenger å være kjedelig, eller usunt? Jeg bruker sobanudler, som inneholder masse næringsrik bokhvete, samt ingredienser som gulrøtter, sopp, vårløk, og tofu. Nam.
Les mer...