Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

50 prosent av UmamiRama var veldig skeptisk da jeg fortalte at middagen i går skulle være stekt ris. Mannen har nemlig bodd i Asia og har spist en del «Fried rice», og han hadde derfor lave forventninger da han kom inn døra.

Jeg på min side var så skråsikker på at jeg hadde fått det til, at jeg ikke klarte å holde triumf-smilet tilbake da han tok sin første bit. Og det smilet ble værende på resten av kvelden.

Det er så enkelt og så godt, og vi ser fram til å servere dette til framtidige middagsgjester. Dette blir en av vår nye signaturretter!

 

Skriv ut

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

Stekt ris med sopp og grønnsaker
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

25 minutter

Totaltid

35 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Soppmarinade
Stekt ris
Garnityr

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

25 minutter

Totaltid

35 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Soppmarinade
Stekt ris
Garnityr
Stekt ris med sopp og grønnsaker
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Hvis du ikke har ferdigkokt ris (etter f.eks. middagen i går) lønner det seg å starte med å koke ris.
  2. Kutt soppen i skiver og mariner i tamari, hvitlaukspulver og agavesirup. Agavesirup kan evt. erstattes med lønnesirup e.l. Vi bruker agavesirup fordi den har lav G.I., altså lav glykemisk indeks, og det betyr at den ikke påvirker blodsukkeret på samme måte som hvitt sukker.
  3. La marinere mens du kutter de andre ingrediensene.
  4. Varm en stekepanne med ca. 2 ts olje og stek den marinerte soppen i ca. 6-8. minutter på middels varme til den har fått en gyllen farge.
  5. Varm olje i en stor kjele eller jerngryte og steik lauken i 3-4 minutter på middels varme. Ha så i hvitlauken og steik i ytterligere 2 minutter.
  6. Ha i gulrot og la steike i 3-4 minutter til den har blitt passe crunchy. Den skal ikke steke så lenge at den blir slapp!
  7. Ha ertene/edamamebønnene i gryta sammen med risen og buljongvannet. Bland alt godt sammen og ha i hjertesalat/bok choy og sopp (pass på å få med alt fra steikepanna, også resten av marinaden).
  8. Finhakk koriander og bland inn helt til slutt. Mye av smaken sitter i stilken, så ikke la den stå igjen i potta med mindre du vil den skal fortsette å vokse.
  9. Smak til med buljong og evt. litt salt/tamari.
  10. Server med finhakkede cashewnøtter og noen blader koriander.
    Stekt ris med sopp og grønnsaker


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.