Ingredient: rødløk

Butter tofu med potet

Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god. Les mer...

Lines lune potetsalat

Lines lune potetsalat

Tenk at vi fortsatt har sommer i store deler av landet! Det innebærer forlenget grillsesong, og endelig har jeg fått tid til å gjenskape denne nydelige potetsalaten. Les mer...

Wok med byggryn

Wok med byggryn

Jeg har dilla på byggryn for tida, og jo mer jeg leser om det, dess mer dilla får jeg. Jeg har skrevet om bygg før, og dette blir ikke siste gangen. Det er helt fantastisk for blodsukkeret vårt! Les mer...

Rødløkkompott

Rødløkkompott

Jeg synes ofte at sylta løk smaker altfor søtt, og at det ødelegger maten mer enn løfter den. Men denne superenkle kompotten er akkurat det jeg trenger som et friskt tilbehør til både julemat, salat og på skiva. Den er syrlig og passe søt for min gane. Les mer...

Vegansk ostegratinert nachos

Vegansk ostegratinert nachos

Påskekosen er sikra med ostegratinert nachos. Det er liksom alt i ei pakke: sprøtt, mykt, litt klissete og sticky, og det slår hardt ut på dødsgodt-skalaen! Les mer...

Verdens beste guacamole

Verdens beste guacamole

Vil du gjøre noe ekstra ut av tacofredagen? Min favorittguacamole er så god at tenna dine kommer til å klapre som kastanjetter til i morgen tidlig.

Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...

Vegansk mungbønnegryte

Vegansk mungbønnegryte

Mungbønner er proteinrike og gode på smak, dessuten er de enkle å få tak i tørka på helsekost eller etniske butikker. I tillegg er de billige og gir masse mat.

Denne gryta er lettvin og rask å lage, og smaker godt både varm og kald – men sørg for å ha bløtlagt bønnene i et par timer når du begynner å lage den!
Les mer...

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

Vegansk stekt ris med sopp og grønnsaker

50 prosent av UmamiRama var veldig skeptisk da jeg fortalte at middagen i går skulle være stekt ris. Mannen har nemlig bodd i Asia og har spist en del «Fried rice», og han hadde derfor lave forventninger da han kom inn døra.

Jeg på min side var så skråsikker på at jeg hadde fått det til, at jeg ikke klarte å holde triumf-smilet tilbake da han tok sin første bit. Og det smilet ble værende på resten av kvelden.

Det er så enkelt og så godt, og vi ser fram til å servere dette til framtidige middagsgjester. Dette blir en av vår nye signaturretter!

 
Les mer...

Pasta med kantarellsaus

Pasta med kantarellsaus

Høsten er tid for sopp, det er det liksom ingen tvil om. Men det er ikke alle som har tid eller mulighet til å gå i skogen og plukke – og spesielt dårlig sopp-år er det også i år på grunn av sommertørken. Derfor har jeg vært på butikken og kjøpt kantareller. Men de smaker skikkelig godt de også!
Les mer...

Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.
Les mer...

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Å få til taco sånn som vi nordmenn er vant med, er en utfordrende oppgave #oldelpaso osv. Jeg har prøvd diverse oppskrifter som jeg har funnet på nett uten suksess. Men så snakka jeg med venninna mi, Andrea, som inspirerte meg til å lage denne oppskriften. Denne gangen gikk det rett hematt, for å si det sånn.

Jeg briljerte til og med med hjemmelagde tacolefser. Nærmere ei meksikansk tacovogn (i Mexico!) har jeg aldri vært.

Under finner du oppskrift til kjøtt som ikke er kjøtt (derav navnet nøttekjøttn’t), marinade, salsa og lefser. Og her er oppskrift på min veganske rømme.

Tips! Begynn med salsaen.
Les mer...

Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.

Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.

Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.
Les mer...