Vegansk mungbønnegryte

Mungbønner er proteinrike og gode på smak, dessuten er de enkle å få tak i tørka på helsekost eller etniske butikker. I tillegg er de billige og gir masse mat.
Denne gryta er lettvin og rask å lage, og smaker godt både varm og kald – men sørg for å ha bløtlagt bønnene i et par timer når du begynner å lage den!

Stemmer: 10
Rating: 4
Deg:
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
3 timer |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2 ss solsikkeolje/raps til steking
- 60 g rødløk finhakket
- 3 fedd hvitløk finhakket
- 1 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 250 g mungbønner bløtlagt i 2-3 timer
- 4 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts kanel
- 1 ts karri
- 1 krm pepper
- 1 krm kayennepepper kan erstattes med chilli
- 150 g gulrot grovhakket
- 1 liter vann
- 2 terninger umamibuljong eller vanlig grønnsaksbuljong
- 1 ss næringsgjær
- 1 ts agavesirup hvis du er vant med mye sukker i kostholdet ditt, kan det hende du trenger litt mer søtning
- 2 ts limejuice
- 30 g frisk koriander grovhakket
- jasminris
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 10
Rating: 4 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Varm olje i en stor kjele og stek løk i 5-7 minutter på middels varme.
- Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutt. Ha samtidig i salt.
- Ha i alt krydderet. Rør rundt i ca 1 min. mens aromaene sprer seg på kjøkkenet ditt.
- Ha den ferdigkuttede gulroten i gryta. Rør rundt et par ganger og ha i vann og buljong.
- Når buljongen er løst opp, skyller du bønnene i kaldt vann og har oppi gryta.
- La småkoke i ca. 30 min.
- Når det er igjen ca. 15 min av koketiden setter du over ris.
- Ha i næringsgjær, agavesirup og lime. Smak til.
- Server med fersk chilli og frisk koriander.
Notater
Hvis du føler deg skikkelig sprø kan du drysse over litt rå eller ristede cashewnøtter også. Det gir en skikkelig digg krønsj!
Author: HeleneGuaker
Dette ble middagen min i dag, og det smakte skikkelig godt!
Hei Kristin! Jeg elsker den gryta, så nå ble jeg så glad! Beste hilsen Helene