Vegansk mungbønnegryte

Vegansk mungbønnegryte

Mungbønner er proteinrike og gode på smak, dessuten er de enkle å få tak i tørka på helsekost eller etniske butikker. I tillegg er de billige og gir masse mat.Vegansk mungbønnegryte

Denne gryta er lettvin og rask å lage, og smaker godt både varm og kald – men sørg for å ha bløtlagt bønnene i et par timer når du begynner å lage den!

Skriv ut

Vegansk mungbønnegryte

Vegansk mungbønnegryte
Stemmer: 10
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

3 timer

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

30 minutter

Totaltid

3 timer

Porsjoner

Ingredienser

Vegansk mungbønnegryte
Stemmer: 10
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Varm olje i en stor kjele og stek løk i 5-7 minutter på middels varme.
  2. Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutt. Ha samtidig i salt.
  3. Ha i alt krydderet. Rør rundt i ca 1 min. mens aromaene sprer seg på kjøkkenet ditt.
  4. Ha den ferdigkuttede gulroten i gryta. Rør rundt et par ganger og ha i vann og buljong.
  5. Når buljongen er løst opp, skyller du bønnene i kaldt vann og har oppi gryta.
  6. La småkoke i ca. 30 min.
  7. Når det er igjen ca. 15 min av koketiden setter du over ris.
  8. Ha i næringsgjær, agavesirup og lime. Smak til.
  9. Server med fersk chilli og frisk koriander.
    Vegansk mungbønnegryte

Notater

Hvis du føler deg skikkelig sprø kan du drysse over litt rå eller ristede cashewnøtter også. Det gir en skikkelig digg krønsj!



2 thoughts on “Vegansk mungbønnegryte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.