Vegansk rømme

I flere år sa jeg at jeg ikke kunne bli fulltids plantespiser, fordi jeg ELSKET ost og rømme og fløte. Jeg var avhengig, både fysisk og psykisk, og jeg var fullstendig klar over det. Men så møtte jeg cashewnøtta.
Den er allsidig og smakfull, og faktisk selve grunnen til at jeg kunne slutte med matvarer laget av kumelk. Denne enkle veganske rømmen er en basisoppskrift, og kan varieres på mange måter, eller bare spises akkurat som den er. Den smaker ikke som rømme, i følge meg selv smaker den bedre.
Jeg bløtlegger ikke cashewnøttene på forhånd, sånn som mange oppskrifter anbefaler, men da synes jeg at noe av den gode smaken forsvinner. Jeg bløtlegger heller underveis. Følg oppskriften og finn ut hvordan!


Stemmer: 17
Rating: 4.65
Deg:
Rating: 4.65
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 150 g rå cashewnøtter
- 2 dl plantemelk Vi bruker soyamelk fra Naturli', laget på europeiske soyabønner, kjøpt på Rema1000
- 5 g fersk hvitløk 5 g = et lite fedd
- 2 ss næringsgjær
- 2 krm hvitvinseddik
- 2 krm himalayasalt eller lignende
- 1 krm pepper
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 17
Rating: 4.65 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en blender eller en kjøkkenmaskin. Hvis du bruker blender får du en smoothere masse enn om du bruker kjøkkenmaskin. Jeg liker at det er litt biter, så derfor pleier jeg å bruke sistnevnte.
- Hell blandingen over i et glass og la stå i kjøleskapet i ca 1 time. Den vil tykne og bli, ikke helt som rømme, men som noe som kan minne om det, og passer i de fleste matretter der det skulle vært rømme. (Obs! Ikke desserter.)
Author: HeleneGuaker