Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Å få til taco sånn som vi nordmenn er vant med, er en utfordrende oppgave #oldelpaso osv. Jeg har prøvd diverse oppskrifter som jeg har funnet på nett uten suksess. Men så snakka jeg med venninna mi, Andrea, som inspirerte meg til å lage denne oppskriften. Denne gangen gikk det rett hematt, for å si det sånn.

Jeg briljerte til og med med hjemmelagde tacolefser. Nærmere ei meksikansk tacovogn (i Mexico!) har jeg aldri vært.

Under finner du oppskrift til kjøtt som ikke er kjøtt (derav navnet nøttekjøttn’t), marinade, salsa og lefser. Og her er oppskrift på min veganske rømme.

Tips! Begynn med salsaen.

Skriv ut

Vegansk taco med hjemmelaga krydder

Stemmer: 16
Rating: 4.69
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

30 minutter

Lagetid

2 timer

Totaltid

2,5 timer

Porsjoner

personer

Ingredienser

Tacomarinade
Nøttekjøttn't
Salsa
Hjemmelagde tacolefser, 12 stk

Rett og region

Forberedelsestid

30 minutter

Lagetid

2 timer

Totaltid

2,5 timer

Porsjoner

personer

Ingredienser

Tacomarinade
Nøttekjøttn't
Salsa
Hjemmelagde tacolefser, 12 stk
Stemmer: 16
Rating: 4.69
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Tacomarinade
  1. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle som også kan romme valnøttene etterpå.
Nøttekjøttn't
  1. Bløtlegg valnøttene i ca. 2 timer for å rense nøttene for bitterstoffer. Bløtlegg samtidig de soltørka tomatene hvis du bruker den tørre typen.
  2. Skyll nøttene og kjør dem i kjøkkenmaskin eller finhakk skikkelig godt.
    Nøttekjøttn't
  3. Bland nøttene sammen med marinaden og la trekke et par minutter.
  4. Steik nøtteblandinga på middels varme i ei steikepanne i ca. 1 minutt. Ha i tomatpuré og soltørka tomat. Ikke kast tomatvannet, ha det over på glass og bruk det som smaksforsterker neste gang du lager tomatsaus. Det er masse umami i dette vannet! Kan lett fryses uten at smaken forringes.
  5. Steik i noen minutter og smak til med salt.
    Hjemmelaga nøttetaco
Salsa
  1. Varm olja på middels varme i en liten kjele med tjukk bunn. (Det svir seg lett i kjeler med tynn bunn).
  2. Steik lauk i ca. 5 minutter.
  3. Ha i finhakka hvitlauk og chilli og steik i ytterligere 2-3 minutter.
  4. Ha i resten av ingrediensene og la koke på svak varme i ca. to timer.
Hjemmelaga tacolefser
  1. Bland mjøl og salt i en bakebolle.
  2. Ha i vann og rør/elte til du får en fast deig.
  3. Kna deigen på benken og juster med litt mer mjøl om deigen er for klissete. Evt. mer vann om den er for tørr.
  4. Form deigen til en bolle/ball og klem den ned. Del opp i biter med en slikkepott. Hver bit skal veie ca 60 gram.
  5. Utbakinga kan foregå på to måter: a) Form hver bit til ei rund leiv på størrelse med hånda di. Dette er en veldig relativ størrelse, men den er viktig når du står over panna og skal til å legge leiva i panna. Hvis du er en skikkelig brande med hender større enn panna, vil jeg anbefale å bruke ei middels stor damehånd som mål. Eller b): Bruk en god del mjøl og bak ut med kjevle. Da blir lefsene større i omkrets og tynnere. Hvis du har bakeskills kan det hende dette er din måte å gjøre det på.
    Hjemmelagde tortillalefser
  6. Sett ei tørr panne over sterk varme. Hvis plata di går opp til 10, velg 8 eller 9.
  7. Når panna er varm tar du enten a) ei leiv i handa og strekker den litt før du legger den i panna. Så klemmer du den ut mot kantene av panna med fingra. La steike i 1-2 minutter på hver side. Eller b) klask den tynne lefsa oppi panna og la steike i ca 30 sekunder på hver side. La ligge på en tallerken, sånn som du ville lagt pannekaker. Da blir lefsene mjuke til du skal spise dem.
    Veganske tortillalefser
  8. Første gangen jeg lagde hjemmelaga lefser tenkte jeg: "Herregud, dette går da ikke, de blir altfor tjukke og firkanta og rare!" Men jeg sto på og stekte opp hver leiv, og jommen ble de både sjukt digge og absolutt mulige å fylle med taco. Hvis du er skikkelig god med kjevlet, kan du naturligvis lage mye tynnere lefser.
    Tacowrap i hånd
  9. Lykke til!

Notater

Jeg anbefaler å bløtlegge nøttene så fort du har fått salsaen på ovnen. Når det er gjort kan du begynne med lefsene.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.