Ingredient: hvitlauk

Vegansk moussaka

Vegansk moussaka

Middag som serveres i en form er noe av det beste jeg vet. Særlig når det smaker helt fantastisk godt! Vegansk moussaka er relativt raskt å lage hvis du allerede har cashewkrem og parmevegano i kjøleskapet fra før. Les mer...

Vegansk misosuppe

Vegansk misosuppe

Vi elsker eksotiske supper! Denne misosuppa er både eksotisk og noe av det raskeste du kan lage. Du må bare sørge for å ha miso i hus før du begynner.

Miso er en smakstilsetter som er en del av det tradisjonelle japanske kjøkken. Den lages forskjellig fra region til region, men den vi bruker er en mørk miso av fermenterte soyabønner og bygg. Vi kjøper den på helsekost eller på nett.
Les mer...

Vegansk linseragu

Vegansk linseragu

Linseragu har vi kategorisert som en middels vanskelig rett fordi den krever liquid smoke, cashewkrem, cashewost eller cashewsmør (kjøpes på velassorterte matbutikker eller helsekost), samt parmevegano.

Men: vi kan fortelle at vi har spist denne tre dager på rad nå, og vi er fortsatt ikke lei. Den er definitivt verdt innsatsen!
Les mer...

Cashew- og tahinidressing

Cashew- og tahinidressing

Denne dressingen bruker vi på falafel, på brødskiva eller til salat. Tahini er helt enkelt malte sesamfrø, og det er supersunt! Sesamfrø inneholder som kjent lite metta fett, og har høye nivåer av blant anna magnesium og kalsium.

Denne oppskrifta er mild og kan sprites opp med for eksempel chili og koriander, men vi liker den godt sånn som den er også.
Les mer...

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Denne retten har en hemmelig ingrediens som vi skal avsløre nå: Cashewsmør. Hva? Nøttesmør i min bolognese, det høres rart ut, tenker du kanskje. Men bare prøv. Du kommer ikke til å angre.

Les mer...

Vegansk falafel

Vegansk falafel

Falafel lages på mange ulike måter, men hvis du først har smakt en som er laga på ferske kikerter, da går du aldri tilbake til de som lages på kokte. I hvert fall var det slik for oss!

Vi spiser falafel med disse sausene: Cashew- og tahinidressing og mangosaus.

 
Les mer...

Tomatrisotto

Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.
Les mer...

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Å få til taco sånn som vi nordmenn er vant med, er en utfordrende oppgave #oldelpaso osv. Jeg har prøvd diverse oppskrifter som jeg har funnet på nett uten suksess. Men så snakka jeg med venninna mi, Andrea, som inspirerte meg til å lage denne oppskriften. Denne gangen gikk det rett hematt, for å si det sånn.

Jeg briljerte til og med med hjemmelagde tacolefser. Nærmere ei meksikansk tacovogn (i Mexico!) har jeg aldri vært.

Under finner du oppskrift til kjøtt som ikke er kjøtt (derav navnet nøttekjøttn’t), marinade, salsa og lefser. Og her er oppskrift på min veganske rømme.

Tips! Begynn med salsaen.
Les mer...

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.

Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).

Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.

Bon appétit! Les mer...

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette.

En inder ville kanskje ledd seg skakk hvis jeg serverte dette og kalte det pakora. Men det er litt misvisende å kalle det burgere også. Og kaker? Nei, det blir liksom bare feil.
Les mer...

Nøttetaco

Nøttetaco

Til denne nøttetacoen kan du lage ditt eget tacokrydder … eller du kan kjøpe det vanlige krydderet som du finner på butikken.

Den første versjonen tar litt lengre tid, og kommer til å smake annerledes enn den klassiske fredagstacoen. 50 prosent av husstanden jeg bor i liker best den butikkjøpte. Mens jeg, jeg liker det hjemmelagde. Denne oppskrifta er tilegna alle dere der ute som sverger til Santa Maria eller Old el paso.

Nøttetaco passer perfect til den klassiske fredagstacoen, eller i meksikanske wrap.

Oppskrift på meksikansk wrap finner du her.

Les mer...

Krema cashewpesto

Krema cashewpesto

Denne pestoen kan du bruke til alt (nesten). Smør den på skiva. Bland den med pastaen. Ha den over tapas-potetene. Eller bare spis den med ei skje rett fra bollen.
Les mer...

Søtpotet- og bønnegryte

Søtpotet- og bønnegryte

Ei rask, sunn og lettvin søtpotetgryte med masse smak. Vi anbefaler å lage denne gryta hvis du skal ha besøk av noen som spiser vegansk eller vegetarisk, eller som er glutenallergikere eller laktoseintolerante.

Ikke nok med at gryta smaker godt, den er billig også, ca 50 kroner for tre porsjoner.
Les mer...