Vegansk pasta bolognese [VIDEO]
![Vegansk pasta bolognese [VIDEO]](https://umamirama.no/wp-content/uploads/2018/02/vegansk-bolognese-nærbilde.jpg)
Denne retten har en hemmelig ingrediens som vi skal avsløre nå: Cashewsmør. Hva? Nøttesmør i min bolognese, det høres rart ut, tenker du kanskje. Men bare prøv. Du kommer ikke til å angre.

Stemmer: 10
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
30 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
Bolognese
- 1 ss steikeolje til steiking
- 75 g gul lauk finhakket (1 gul lauk = 150g)
- 6 fedd hvitlauk finhakket
- 100 g gulrot revet/finhakket
- 30 g purreløk i tynne skiver
- 800 g hermetisert tomat
- 1 dl vann
- 1 ts tørka basilikum
- 1 ts tørka oregano
- 1 terning umamibuljong
- 200 g tofu "scrambled" (kan erstattes med lik mengde bløtlagt soyamince)
- 45 g soltørka tomat finhakket
- 100 g tomatpuré 25 g tomatpuré = 1 ss
- 2 ss tamari
- 2 ss cashewsmør
Stekt sopp
- 1 ss steikeolje til steiking
- 400 g sjampinjong i skiver
- 2 krm himalayasalt
- 1 krm pepper
Pasta
- 2 liter vann til pastaen
- 1 ts himalayasalt til pastavannet
- 300 g pasta
Ingredienser
Bolognese
Stekt sopp
Pasta
|
![]()
Stemmer: 10
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Stekt sopp
- Kutt sopp. Steik den i ei panne sammen med olje, salt, og pepper.
Bolognese
- Finhakk lauk og steik i ei gryte på medium varme i ca. fem minutter. Rør av og til.
- Mens lauken stekes, kutter du hvitlauk og purre, og river eller finhakker gulrot.
- Ha hvitlauk, purre og gulrot i gryta og la det steike i ytterligere ca. tre minutter.
- Ha i hermetisert tomat, basilikum, oregano og buljong og rør dette sammen.
- Finhakk soltørka tomat og slenge den i gryta, sammen med tomatpuré.
- “Scramble” tofu mellom fingra over gryta, eller hvis du bruker soyamince: skyll av i dørslag og hiv oppi gryta.
- Ha i den stekte soppen.
- Ha i tamarien og nøttesmøret og smak til. Trenger bolognesen en rundere smak, tilsett mer nøttesmør. Mangler den salt, ha i mer tamari. Synes du tomatsmaken er tam, har du i mer tomatpuré. Du kan også drisle litt olivenolje på toppen av gryta for en rundere feeling.
Pasta
- Kok pastaen som anvist på pakka.
- Server bolognesen sammen med en lett grønn salat og sprinkle resten av de soltørka tomatene på toppen.
Notater
Server med frisk salat og parmevegano.
NB: avhengig av årstiden og råvarene du benytter, kan det hende at bolognesen ikke blir rund nok på smak. Da hjelper det å smake den til med sødme i form av agavesirup eller lignende.
Author: HeleneGuaker