Ovnsrista mandler

Disse godsakene kan du bruke som garnityr på middagen, som deilig crunch i wrap eller bare som snacks. Lurt å lage dobbel porsjon, i grunn. Eller trippel. Når jeg tenker meg om.

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
15 minutter |
Porsjoner |
parti
|
Ingredienser
- 150 g mandler hele
- 1 ss solsikkeolje
- 2 ts sitronsaft
- 3 krm himalayasalt
- 2 krm laukpulver
- 1 krm hvitlaukspulver
- 1 krm chillipulver
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Hell mandlene utover ei bakepapirkledd steikeplate og sett i ovnen. Forbak de rå mandlene i åtte minutter.
- Bland olje og krydder i en bolle og rør det sammen. Ha i de forbakte mandlene og bland godt.
- Bak de kryddermarinerte mandlene i to minutter.
- Ta mandlene ut av ovnen. La dem kjøle seg ned og server, eller oppbevar på glass.
Notater
NB: Det er viktig å forbake mandlene. Gjør du ikke dette, men kryddermarinerer mandlene først og så baker dem i 10 minutter, så vil kryddermarinaden svi seg.
Kryddermarinerer du mandlene og baker dem i kun fem minutter totalt – for å unngå at kryddermarinaden svir seg – vil ikke mandlene bli ferdig bakt. 10 minutter er perfekt tid for riktig krønsj!
Author: HeleneGuaker