Ingredient: solsikkeolje

Butter tofu med potet

Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god. Les mer...

Three bean chili

Three bean chili

Skal du ha veganere eller glutenallergikere på besøk og ønsker å diske opp med noe skikkelig kult? Server denne gryta. Den er veldig enkel å få til, og jeg er helt sikker på at du kjenner alle ingrediensene fra før. Det eneste du trenger (nesten) er litt tålmodighet og noen ukokte bønner. Les mer...

Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Har du noen gang havnet i grønnkålfella? Den som er sånn: «Grønnkål er sunt, det burde jeg spise mer av», og så kjøper du ei pakke på butikken og bruker noen stilker, og så blir resten liggende i kjøleskapet til både bladene og samvittigheten din begynner å gulne …? Les mer...

Bananbrød

Bananbrød

Dette bananbrødet er det klassiske bananbrødet, med saftig og smøraktig smak. Når jeg baker dette blir det ikke liggende spesielt lenge! Les mer...

Ovnsrista mandler

Ovnsrista mandler

Disse godsakene kan du bruke som garnityr på middagen, som deilig crunch i wrap eller bare som snacks. Lurt å lage dobbel porsjon, i grunn. Eller trippel. Når jeg tenker meg om.
Les mer...

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Det er sommer og vi har lyst på noe lett i denne skremmende varmen. Derfor bestemte oss for å prøve noe som ingen av oss har smakt siden vi gikk over til plantebasert kosthold, nemlig cæsarsalat.

Etter noen raske søk på nettet fant vi ut at mange av oppskriftene virka unødvendig kompliserte og ikke veldig mettende. Vi bestemte oss for å lage vår egen variant med pasta.

I stedet for krutonger brukte vi også tamaristekte tofuterninger – tofu-krutonger. Hadde vi hatt krutonger stående, ville vi garantert slengt på det også, men vi var altfor sultne til å lage noen på stedet.

At salaten ble en suksess likevel, er det ingen som helst tvil om. Dressingen smaker så mye og så spennende at vi umiddelbart fikk en ny favoritt på matbordet.

Vi bruker denne veganske cæsardressingen til vår cæasarsalat.
Les mer...

Vegansk bananbrød med blåbær

Vegansk bananbrød med blåbær

Bananbrød er en lettvin og sunn dessert hvis du velger de riktige ingrediensene. Ettersmaken av bakepulver er ingen favoritt her i huset, så det pleier vi ikke å bruke. Som du kan se på bildet, blir bananbrødet derfor noe kompakt.

Oppskrifta er ikke veldig søt, men likavæl kjempegod. Og den kan avanseres i det uendelige. Se tips helt nederst i oppskrifta. Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.

Les mer...

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.

Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).

Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.

Bon appétit! Les mer...