Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.

Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).

Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.

Bon appétit!

Skriv ut

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

fransk lauksuppe
Stemmer: 4
Rating: 2
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 min

Lagetid

50 min

Totaltid

60 min

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

10 min

Lagetid

50 min

Totaltid

60 min

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

fransk lauksuppe
Stemmer: 4
Rating: 2
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Varm opp en bred gryte med solsikkeolje eller annen nøytral olje på medium varme.
  2. Stek den gule lauken til den begynner å bli gyllen.
  3. Tilsett finhakket hvitlauk og stek videre til lauken er bruna. Fargen på lauken bestemmer fargen på lauksuppa. Jo mer bruna, jo dypere blir fargen når den er ferdig.
    bruna lauk
  4. Tilsett hvitvinen og la den koke nesten helt inn.
  5. Ha i hvetemelet og bland godt.
  6. Hell over buljongen og la suppa koke opp. Skur deretter ned varmen til suppa småkoker.
  7. Sett ovnen på 250 grader med grillfunksjon.
  8. Ha i timian og laurbær. La suppa småkoke i 20 minutter.
  9. Rør inn tamari og fordel suppa i fire ildfaste former.
  10. Legg ei brødskive med cashewost på toppen av lauksuppa, i hver av de ildfaste formene.
  11. Sett formene høyt opp i ovnen og gratiner til osten har fått en gyllen farge.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.