Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.
Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).
Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.
Bon appétit!

Stemmer: 4
Rating: 2
Deg:
Rating: 2
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 min |
Lagetid |
50 min |
Totaltid |
60 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 3 ss solsikkeolje til steking
- 500 g gul lauk i tynne skiver
- 3 fedd hvitlauk finhakket
- 1,5 dl hvitvin bruk tørr hvitvin
- 1 ss hvetemjøl
- 1 l umamibuljong vanlig grønnsaksbuljong kan fint brukes.
- 1 ts tørka timian
- 1 laurbærblad
- 1 ss glutenfri tamari
- 4 skiver brød
- 4 skiver cashewost
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 2 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Varm opp en bred gryte med solsikkeolje eller annen nøytral olje på medium varme.
- Stek den gule lauken til den begynner å bli gyllen.
- Tilsett finhakket hvitlauk og stek videre til lauken er bruna. Fargen på lauken bestemmer fargen på lauksuppa. Jo mer bruna, jo dypere blir fargen når den er ferdig.
- Tilsett hvitvinen og la den koke nesten helt inn.
- Ha i hvetemelet og bland godt.
- Hell over buljongen og la suppa koke opp. Skur deretter ned varmen til suppa småkoker.
- Sett ovnen på 250 grader med grillfunksjon.
- Ha i timian og laurbær. La suppa småkoke i 20 minutter.
- Rør inn tamari og fordel suppa i fire ildfaste former.
- Legg ei brødskive med cashewost på toppen av lauksuppa, i hver av de ildfaste formene.
- Sett formene høyt opp i ovnen og gratiner til osten har fått en gyllen farge.
Author: HeleneGuaker